Un medic de 31 de ani din Timisoara, confirmat cu coronavirus: A dezvoltat febra si tuse

O doctoriță în vârstă de 31 de ani de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara a fost confirmat cu coronavirus.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 08:56
Un medic de 31 de ani din Timisoara, confirmat cu coronavirus: A dezvoltat febra si tuse

Femeia are o stare de sănătate bună și a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, aceasta stătea acasă de șase zile, având febră și tuse, conform managerului Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara. În acest caz a început o anchetă epidemiologică. 

Citește și:România la o lună de la primul caz de coronavirus. Peste 900 de cazuri, 17 decese si 86 de persoane vindecate

Contacții direcți ai medicului vor intra în autoizolare, iar cei care devin simptomatici vor fi testați pentru coronavirus.

„A fost confirmată ieri. Este o doctoriță de-a noastră care stătea acasă de șase zile și care a dezvoltat febră și tuse. Deși nu corespundea definiției de caz, am insistat cât se poate de serios să fie testată. Rezultatul a fost pozitiv. Noi acum facem anchetă epidemiologică. Am stabilit deja care sunt contacții apropiați ai ei, care pleacă în autoizolare. Cei care devin simptomatici vor fi testați conform ghidurilor actuale”, a declarat pentru Mediafax managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, Constantin Luca.

PANDEMIE CORONAVIRUS. Vaccin testat la Timişoara împotriva COVID-19

Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara, a anunțat, că a descoperit vaccinul împotriva COVID-19.

„O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1000 de doze). Astăzi începem testele. #Vaccine #Romania #VaccineRomania #Covid19Vaccine #VaccineOncoGen

P.S. Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi incepem testele!

Important: Acest vaccin este doar pentru testare in laborator (deocamdata).

Important: Acest vaccin este doar pentru testarea in laborator. Ieri am terminat sinteza vaccinului”, a scris pe pagina de Facebook Virgil Păunescu.

Acesta a precizat, miercuri seară, la România TV că vaccinul se testează pe celule umane.

„Peste o luna dupa rezultatele obtinute pe celule umane si dupa ce vorbim cu agentia medicamentului o sa fim pregătiţi sa trecem la vaccinarea unui număr mic de voluntari. Vaccinul pus de noi la punct, care nu e inventie romaneasca, e o tehnolgie americana adaptata pentru virus, nu se testeaza pe animale. Trebuie sa testez pe subiecti umani si merge mai repede”, a precizat Virgil Păunescu la România TV.

Directorul Oncogen a spus că procesul care dă rezultate azi a fost început în ianuarie.

„Noi am pus la punct tehnologia în ianuarie. De atunci ne chinuim să sintetizăm, adică să producem vaccinul. Este un amestec de proteine, de fapt, numai că proteinele seamănă cu cele din capsula virusului. Nu a fost ușor să le punem la punct.

Dacă am avea bani și un pic de ajutor, eu cred că în trei, patru luni am putea intra pe piață. Nu îmi dau seama cât ar costa, nu sunt ieftine. În mod direct, la realizarea vaccinului au lucrat patru oameni, indirect, vreo șapte, opt. Vreau să lămurim un lucru, să nu ne trezim mâine cu pacienți la ușă. Vaccinul, așa cum arată, este în scop de cercetare finalizat. Acesta va fi și cel care va fi administrat, dar trebuie fabricat în alte condiții. Noi nu putem vaccina mâine pacienții, mai durează câteva luni, dacă suntem ajutați”, a spus Virgil Păunescu, potrivit pressalert.ro.

Autorităţile au anunţat că 906 persoane infectate cu COVID-19 au fost raportate până miercuri, 25 martie, în România. Dintre aceştia, 14 persoane au murit. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 144 de noi cazuri.

 


loading...