CORONAVIRUS. 345 de noi decese în Italia în ultimele 24 de ore. Bilanţul a crescut la 2.503 morţi

Agenţia de Protecţie Civilă din Italia a anunţat marţi 345 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore, bilanţul epidemiei de coronavirus ajungând la 2.503 morţi în această ţară, una dintre cele mai afectate din lume, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 17:24
CORONAVIRUS. 345 de noi decese în Italia în ultimele 24 de ore. Bilanţul a crescut la 2.503 morţi

Numărul total de cazuri de coronavirus în Italia, cea mai grav afectată ţară din Europa, a crescut la 31.506 de la 27.980, o creştere cu 12,6%, cea mai mică rată de creştere înregistrată de la apariţia epidemiei în ţară pe 21 februarie.

Dintre cei infectaţi iniţial, 2.941 s-au recuperat complet, comparativ cu 2.749 cu o zi înainte. Circa 2.060 de persoane se aflau la terapie intensivă, faţă de 1.851 în urmă cu 24 de ore.

Citeşte şi: Inca o tara a decratat stare de urgenta din cauza pandemiei de coronavirus

Cu toate acestea, guvernatorul Attilio Fontana a declarat faptul că există unele motive de optimism dacă sunt analizate datele, deoarece numărul de noi cazuri crește într-un ritm mai mic decât în urmă cu câteva zile.

„Nu am văzut încă statisticile de astăzi, dar vedem unii mici paşi înainte. Înmulţirea nu este atât de rapidă ca acum două-trei zile. Să sperăm că este începutul unei schimbări de direcţie – o spun în şoaptă”, a afirmat guvernatorul.

Citeşte şi: Un pacient infectat cu coronavirus a fost testat pozitiv pentru a doua oară. Medicii se tem că boala poate recidiva

Premierul Giuseppe Conte a declarat pentru cotidianul Corriere della Sera faptul că răspândirea coronavirusului se înrăutăţeşte în Italia la modul general.

„Oamenii de ştiinţă ne spun că epidemia nu şi-a atins încă vârful. Aceste săptămâni vor fi cele mai riscante”, a afirmat Conte.

Lombardia este regiunea unde au apărut primele cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus la 20 februarie, într-un mic oraş la circa 60 de kilometri de Milano.