Coronavirus: Danemarca a redeschis creşele, grădiniţele şi şcolile primare, după ce au fost închise o lună

Şcolile au fost redeschise - timid - miercuri în Danemarca, după ce au fost închise în urmă cu o lună din cauza epidemiei noului coronavirus, relatează AFP.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 11:19
Coronavirus: Danemarca a redeschis creşele, grădiniţele şi şcolile primare, după ce au fost închise o lună

Regatul este prima ţară europeană care redeschide creşele, grădiniţele şi şcolile primate după introducerea restricţiilor la 12 martie, din cauza epidemiei covid-19.

Citește și: Pandemie coronavirus: 1.509 morţi în 24 de ore în SUA 

Însă orele au fost reluate doar în jumătate dintre localităţile daneze şi în 35% dintre instituţiile de la Copenhaga – celelalte instituţii au cerut mai mult timp pentru a se adapta reglementărilor în domeniul securităţii sanitare aflate în vigoare.

Toate instituţiile urmează să fie redeschise până la 25 aprilie.

Coreea de Sud vrea să lanseze primul tratament cu anticorpi împotriva COVID-19 în 2021

Specialiştii sud-coreeni în epidemiologie şi virusologie lucrează la dezvoltarea unui tratament cu anticorpi împotriva COVID-19. Se preconizează că testarea va dura destul de mult, astfel că apariţia tratamentului va fi tocmai în 2021.

Agenţia sud-coreeană de presă Yonhap a declarat că s-au identificat 38 de tipuri de anticorpi diferiţi capabili să lupte cu virusul. Eforturile cercetătorilor sunt sprijinite cu fonduri guvernamentale.

„Un medicament sau un vaccin sunt singurele variante pentru a scăpa de această pandemie”, a declarat Yoon Tae-ho, oficial guvernamental responsabil cu gestionarea situaţiei de carantină.

Citeşte şi: China a construit un nou spital pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Lucrările au durat doar ŞASE zile

Legat de cele 38 de tipuri de anticorpi cu potenţial în lupta împotriva coronavirusului, reperzentanţii Centrului pentru Controlul Bolilor Infecţioase din Coreea de Sud (KCDK), au notat că cel puţin 14 dintre acestea au arătat capabilităţi foarte puternice.

Cercetările sunt efectuate pe un număr mare de probe de sânge de la pacienţi infectaţi cu COVID-19. 10.500 cazuri de pacienţi infectaţi cu coronavirus a raportat Coreea de Sud din ianuarie până în prezent.