CORONAVIRUS ÎN FRANŢA. Paris interzice exerciţiile fizice în timpul zilei

Autoritățile din Paris au interzis exercițiile fizice în timpul zilei, deoarece decesele cauzate de coronavirus continuă să crească în Franța zilnic. Noile reguli vor fi valabile între orele locale 10:00 și 19:00 și vor intra în vigoare miercuri.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 08:00
CORONAVIRUS ÎN FRANŢA. Paris interzice exerciţiile fizice în timpul zilei

Interdicția de sport de la Paris a venit în urma unui weekend însorit care a făcut ca grupuri mari să iasă la alergat sau să meargă pe jos în parcurile orașului, în ciuda controalelor poliției care includ amenzi pentru încălcarea ordonanţei. 

Miercuri, ministrul francez al Sănătății, Olivier Véran, a declarat că focarul nu a ajuns încă la apogeul său, spunând pentru postul de televiziune BFMTV: „Suntem încă într-o fază de agravare a epidemiei.” Franța se află în stare de urgenţă de aproape o lună. Cei care doresc să părăsească locuinţa trebuie să poarte un document care să explice motivul plecării acasă: cumpărături pentru necesități, vizită la medic sau exerciții fizice în termen de 1 km (jumătate de milă) de la adresa sa.

Poliția a amendat sute de mii de oameni pentru încălcarea restricțiilor stricte. 

Citeşte şi: Nuntă cu reguli stricte la Cluj. Doi tineri au spus DA, în plină pandemie de coronavirus VIDEO

Domnul Véran a anunțat luni că va exista o „operațiune vastă” la nivel național pentru a analiza casele de îngrijire medicală, rezidenții lor și lucrătorii lor de îngrijire, în încercarea de a aborda criza.

Numărul de decese din Franța a crescut peste 10.000, a patra cifră după Italia, Spania și SUA. Cazurile de infectare din spitalele franceze, fără a număra casele de îngrijire, au fost de 607 în ultimele 24 de ore, au declarat oficialii de sănătate.

Totalul este acum de 10.328, o creștere de 16% față de totalul de luni. Cu toate acestea, cele mai recente date pentru casele de îngrijire nu sunt complete.

Citeşte şi: Comisia Europeană prezintă astăzi planul comun de ieşire controlată din izolare

Primarul din Paris, Anne Hidalgo, și șeful poliției au declarat că noile reguli de jogging îi vor face pe oameni să își exercite exerciţiile „atunci când străzile sunt în general cele mai liniștite”.

Italia, cu cel mai mare număr de decese din lume, a înregistrat 604 decese de coronavirus în ultimele 24 de ore. Totalul a ajuns acum la 17.127. Spania, a doua țară cu cel mai grav atac, a înregistrat o creștere a deceselor pentru prima dată în cinci zile, marți, cu 743, comparativ cu 637 din ultimele 24 de ore.