Coronavirus în Suedia. Sunt mai multe decese decât în noiembrie 1918, anul în care a izbucnit gripa spaniolă

Bilanţ sumbru în Suedia din cauza COVID-19. Noul coronavirus a provocat mai multe decese luna trecută decât în orice altă lună noiembrie în peste 100 de ani.

RomaniaTV.net
15 dec. 2020, 09:12
Coronavirus în Suedia. Sunt mai multe decese decât în noiembrie 1918, anul în care a izbucnit gripa spaniolă

Coronavirus în Suedia. Agenţia suedeză de statistică a anunţat că ţara s-a confruntat cu o mortalitate excesivă în luna noiembrie. Au fost înregistrate mai multe decese provocate de toate cauzele decât media istorică pentru această lună în ultimii cinci ani, relatează publicaţia The Local.se, citată de Hotnews.

În total, în Suedia s-au înregistrat 8.088 de decese, cu cu 10% mai mult decât media pe cinci ani, care este 7.383.

„Acesta este cel mai mare număr de decese înregistrat în noiembrie din 1918, care este anul în care a izbucnit gripa spaniolă”, a explicat Tomas Johannson, conform sursei citate.

Citeşte şi: Suedia închide liceele timp de o lună pe fondul creşterii numărului de cazuri de Covid-19

Coronavirus în Suedia. Ziua în care aproape 300 de oameni au murit

Cel mai mare număr de decese a fost înregistrat pe 15 noiembrie, când au murit 292 de oameni. Experţii Agenţiei suedeze de statistică avertizează că au fost raportate mai multe decese în fiecare zi între 12 noiembrie și 27 noiembrie decât în orice altă zi de noiembrie din 2015.

Citeşte şi: Caz incredibil în Suedia. O femeie şi-a ţinut fiul închis într-un apartament timp de 28 de ani, poliţiştii au fost şocaţi când l-au găsit

Mortalitatea excesivă în al doilea val a rămas până acum sub aceea văzută în primăvară, între 29 martie și 1 mai, când cel puțin 300 de oameni mureau în fiecare zi.

„De la mijlocul anului, numărul deceselor a stat la un nivel normal pentru perioadă, dar în noiembrie numărul deceselor a început să crească semnificativ”, a spus Johansson.

Cifrele din noiembrie par mai puțin alarmante dacă sunt raportate la populaţia Suediei care e în creştere. În ansamblu, noiembrie a fost luna cu cele mai multe decese înregistrate în ultimii 10 ani, cu 77,9 oameni morți la 100.000 de locuitori, comparativ cu 79,2 în noiembrie 2010.

Citeşte şi: Familia tradiţională, zdruncinată din temelii. Suedia vrea să renunţe la termenii „mamă” şi „tată”