CORONAVIRUS. Jandarm infectat cu Covid-19. A luat infectat de la o rudă

Un jardarm a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, după ce a intrat în contact cu o rudă, potrivit Digi24. 

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 09:12
CORONAVIRUS. Jandarm infectat cu Covid-19. A luat infectat de la o rudă

Jandarmul a raportat imediat iar la nivelul unității și au fost luate, de urgență, toate măsurile necesare pentru izolarea atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect, arată Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, la nivelul unității au fost luate măsuri de igienizare și dezinfecție preventive care să asigure condițiile optime de exercitare a atribuțiilor tuturor cadrelor militare.

Citește și: România la o lună de la primul caz de coronavirus. Peste 900 de cazuri, 17 decese si 86 de persoane vindecate

Evoluția coronavirusului în România a fost lentă, la 14 zile de la prima persoană confirmată, în România erau raportate aproximativ 50 de cazuri. Cea mai mare creștere a fost raportată începând cu 23 martie, când bilanțul a ajuns la aproximativ 1.000 de persoane infectate. Dintre aceștia, conform oficialilor, 10% dintre persoanele infectate sunt cadre medicale. 

Majoritatea persoanelor infectate au vârste cuprinse între 40-49 de ani, iar din 26 februarie până în prezent, mai puțin de 10% dintre bolnavi s-au vindecat și au fost externați din spital.

Citește și: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 906 persoane infectate cu COVID-19 până miercuri, 25 martie. 18 pacienţi la ATI, 8 în stare gravă

Pe 16 martie, la 20 de zile de la primul caz de coronavirus din România, Klaus Iohannis a decratat stare de urgență. În timp ce primul deces la o persoană diagnosticată cu COVID-19 a fost înregistrat pe 22 martie, iar până în prezent bilanțul a ajuns la 17 decese, majoritatea suferind și de alte afecțiuni asociate.