România la o lună de la primul caz de coronavirus. Peste 900 de cazuri, 17 decese si 86 de persoane vindecate

Publicat: Joi, 26 Martie 2020 09:48 // Actualizat: Joi, 26 Martie 2020 09:49 // Sursa: romaniatv.net

Primul caz de coronavirus din România a fost diagnosticat pe 26 februarie. O lună mai târziu sunt confirmate 906 de cazuri de infectare cu coronavirus, 17 decese și 86 de persoane vindecate și externate. Dintre persoanele decedate, 11 sunt bărbați, 6 femei, dintre care 9 persoane aveau peste 70 de ani, iar majoritatea sufereau și de alte afecțiuni asociate.

Primul caz de coronavirus în România a fost confirmat pe 26 februarie la un tânăr de 25 de ani din județuș Gorj, care a intrat în contact cu un cetățean italian, confirmat cu coronavirus după ce a plecat din țară. La câteva zile distanță, tânărul a fost declarat vindecat și externat, fiind un pacient asimptomatic.

Citește și: BILANŢ CORONAVIRUS ROMÂNIA. 906 persoane infectate cu COVID-19 până miercuri, 25 martie. 18 pacienţi la ATI, 8 în stare gravă

Evoluția coronavirusului în România a fost lentă, la 14 zile de la prima persoană confirmată, în România erau raportate aproximativ 50 de cazuri. Cea mai mare creștere a fost raportată începând cu 23 martie, când bilanțul a ajuns la aproximativ 1.000 de persoane infectate. Dintre aceștia, conform oficialilor, 10% dintre persoanele infectate sunt cadre medicale. 

Majoritatea persoanelor infectate au vârste cuprinse între 40-49 de ani, iar din 26 februarie până în prezent, mai puțin de 10% dintre bolnavi s-au vindecat și au fost externați din spital.

Pe 16 martie, la 20 de zile de la primul caz de coronavirus din România, Klaus Iohannis a decratat stare de urgență. În timp ce primul deces la o persoană diagnosticată cu COVID-19 a fost înregistrat pe 22 martie, iar până în prezent bilanțul a ajuns la 17 decese, majoritatea suferind și de alte afecțiuni asociate. 

Citește și: Încă 100 de pacienţi de la spitalul din Suceava aşteaptă rezultatul testării pentru coronavirus. "Este o transmitere locală accentuată"

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.016 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Menționăm că aceste cifre referitoare la persoanele carantinate și izolate nu cuprind cifrele cu privire la situația din municipiul București, pentru care vom comunica în cel mai scurt timp posibil. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 51 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 38 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 2 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

17 persoane decedate din cauza coronavirusului în România

Primul caz de deces provocat din cauza coronavirusului a fost înregistrat pe 22 martie, la 4 zile distanța, România înregistrează 17 decese.

1- Bărbat, în vârstă de 67 de ani confirmat cu coronavirus pe 18 martie la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat la Craiova. Bolnavul suferea de patologie neoplazică în stadiu termina, cancer. În urma acestui pacient, 23 de cadre medicale au fost izolate la domiciliu, iar secția de primiri urgențe a fost închisă.

2- Bărbat, în vârstă de 74 de ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș din București, transferat la Spitalul Universitar de Urgență București. Pacientul suferea de o boală preexistentă pentru care se afla în progrma de dializă.

3 -   Bărbat în vârstă de 70 de ani, internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Pacientul a fost confirmat pozitiv în data de 19 martie, iar pe 20 martie a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Acesta avea afecțiuni cronice preexistente, hipertensiune arterială.

23 MARTIE

4 -  Femeie, în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie, în Spitalul Judeţean Suceava, cu afecţiuni asociate cronice (diabet, boli cardiovasculare).

5 - Bărbat, în vârstă de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23 martie, internat la Spitalul Judeţean Suceava din 21 martie. Acesta a fost internat anterior în Secţia de Cardiologie unde a fost posibil contact al unei paciente transferate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

6 - Bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie, în stare gravă la Spitalul Judeţean Arad, intubat în secţia ATI. Bărbatul a decedat în aceeaşi zi în care a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

7 - Bărbat, în vârstă de 65 de ani, internat la Spitalul Universitar Bucureşti, confirmat pozitiv în 21 martie. Pacientul necesita dializă şi a fost contact de salon cu un alt pacient dializat, confirmat cu COVID-19 în 20 martie şi care a fost transferat în Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, unde a decedat.

24 MARTIE

8 - Bărbat în vârstă de 70 ani, internat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Craiova, confirmat pozitiv în data de 19.martie. Pacientul a sosit pe data deb7martie din Italia împreună cu fiica sa. Acesta suferea de boli preexistente pentru care urma tratament cu insulină. De asemenea, pacientul avea obezitate grad II.

9 - Bărbat, în vârstă de 59 de ani, pacient Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu afecţiuni medicale cronice pre- existente. Data decesului a fost 22 martie, confirmarea infectării cu coronavirus a venit în 23 martie, când au sosit rezultatele probelor de laborator. Decesul a fost anunţat în 24 martie.
 
10 -  Femeie, în vârstă de 80 de ani, pacientă în  Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu afecţiuni medicale cronice pre- existente,fără posibilă expunere precizată. Decesul s-a produs în 23 martie, când a şi fost confirmată pozitiv, fiins anunţat în 24 martie.
 
11 - Femeie, în vârstă de 64 de ani, din judeţul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Judeţean Suceava - secţia ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, unde a decedat. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) şi a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie, în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai. 
 
12 - Bărbat de 74 de ani, din judeţul Ialomiţa, internat la Bacău în Spitalul Comăneşti, secţia ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie şi a fost internat în 22 martie în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, şi insuficienţă renală cronică.
 
25 MARTIE
 
13 - Femeie din judeţul  Caraş-Severin, în vârstă de 72 de ani, transferată în seara zilei de 24 martie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Timişoara, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, secţia ATI. Aceasta suferea de afecţiuni preexistente (diabet, fibrilaţie atrială, cardiopatie ischemică).
 
14 - Bărbat, în vârstă de 52 de ani, internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava, confirmat pozitiv la COVID 19 in data de 23 martie. Bărbatul suferea de obezitate.

15 - Bărbat de 63 de ani, din judeţul Neamţ, internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi în secţia de ATI, confirmat pozitiv în 21 martie.

16 - Femeie, în vârstă de 70 de ani, din judeţul Suceava, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi confirmată în 25 martie.

17 - Femeie, în vârstă de 70 de ani, din judeţul Suceava, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi confirmată în 25 martie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cazuri coronavirus infecţie pacienţi Romania virus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H