Coronavirus la ISU Vaslui. Doi angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19. Fratele lui Nelu Tătaru conduce instituţia

E alertă la ISU Vaslui! Doi angajaţi au fost infectaţi cu noul coronavirus, iar patru dintre colegii lor au fost izolaţi la domiciliu, în urma anchetei epidemiologice. Aceasta este prima provocare cu care se confruntă fratele lui Nelu Tătaru, colonelul Niculae Tătaru, care a preluat începând de marţi comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 10:03

„La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Podul Înalt» al Judeţului Vaslui sunt doi subofiţeri diagnosticaţi pozitiv SARS-Cov-2 (COVID-19), asimptomatici. Ambii subofiţeri sunt de la Detaşamentul de pompieri Vaslui”, a anunţat, marţi, ISU Vaslui, conform Agerpres.

Primul subofiţer de la ISU Vaslui, confirmat pozitiv cu coronavirus, a fost contactul soţiei sale. Femeia a fost infectată cu COVID-19 pe 8 iulie. Ea lucrează în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, la Serviciul financiar.

Cel de-al doilea subofiţer confirmat pozitiv, este coleg de birou cu primul infectat COVID-19.

„În urma anchetei epidemiologice, s-a dispus măsura izolării la domiciliu pentru alţi patru subofiţeri. Menţionăm faptul că nu a fost afectată capacitatea operativă a unităţii”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui.

Cum combate ISU Vaslui coronavirusul

Instituţia anunţă că, de la debutul stării urgenţă, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al Judeţului Vaslui a luat măsuri speciale de reducere a riscului de infectare cu SARS-Cov-2 (COVID-19).

Astfel, lucrătorii din operativ au fost dispersaţi prin înfiinţarea unor puncte de lucru temporare, de asemenea, dispunând-se realizarea unor trasee de circulaţie diferite în interiorul subunităţilor, dezinfectarea regulată a spaţiilor de lucru, distribuirea de măşti de protecţie şi dezinfectanţi, precum şi obligativitatea de a purta mască de protecţie şi mănuşi în interiorul spaţiilor închise.

ISU Vaslui este condus de fratele lui Nelu Tătaru

Colonelul Niculae Tătaru, care este fratele ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, a preluat, marţi, comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Podul Înalt” al judeţului Vaslui.

Fratele lui Nelu Tătaru, care ocupa în prezent funcţia de prim-adjunct al şefului ISU Vaslui, va fi împuternici la conducerea instituţiei până la organizarea unui concurs. Niculae Tătaru îl va înlocui pe colonelul Mihai Ciprian Mitrea, care va reveni pe funcţia de prim-adjunct al ISU Neamţ.

„Chiar a mai fost rugat să preia conducerea instituţiei, dar a refuzat. Acum a acceptat să preia funcţia ca împuternicit interimar până la organizarea unui concurs”, a afirmat  purtătorul de cuvânt al instituţiei, Marius Stanciu, conform sursei citate.

Cine este Niculae Tătaru, noul şef al ISU Vaslui

Niculae Tătaru, în vârstă de 46 de ani, lucrează ca ofiţer în ISU Vaslui din 1997, ocupând de-a lungul timpului mai multe funcţii, printre care cea de locţiitor comandant detaşament, şef Birou asigurare tehnico-materială şi reparaţii, comandant detaşament, împuternicit şef servicu logistic II, împuternicit adjunct al inspectorului-şef şi prim-adjunct al inspectorului-şef.

Nelu Tătaru, prima reacţie după ce a fost acuzat că şi-a angajat rudele la stat: „Voi desface caracatiţa din Sănătate”