Coronavirus: OMS cere francezilor să rămână calmi

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut francezilor să nu supraaglomereze spitalele, în pofida prezenţei în ţară a două cazuri de persoane infectate cu coronavirus asemănător SRAS (sindromul respirator acut sever), a anunţat luni purtătorul de cuvânt al organizaţiei, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
14 mai 2013, 07:00
Coronavirus: OMS cere francezilor să rămână calmi

Înainte de a se prezenta la un spital, „francezii (…) trebuie să se întrebe dacă au fost expuşi la alte persoane care s-au deplasat în regiunile afectate”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al OMS, Gregory Hartl.

„Nu dorim ca sistemul de sănătate să fie supraîncărcat”, a adăugat el, subliniind că dat fiind numărul cazurilor actuale din Franţa – două – , „posibilitatea ca cineva să se îmbolnăvească este foarte scăzută”.

În total, 34 de cazuri de persoane infectate cu noul virus în lume au fost notificate OMS din septembrie 2012, iar 18 persoane au murit, potrivit ultimului bilanţ. OMS nu dispune încă de suficiente informaţii pentru a formula concluzii privind modul şi sursa transmiterii coronavirus.

Hartl a explicat că mai multe studii sunt în curs pentru a încerca să descifreze misterul acestui nou virus. Dar, potrivit oficialului OMS, subiectul va fi cu siguranţă discutat la viitoare adunare mondială a sănătăţii care începe pe 20 mai la Geneva.

OMS nu are pentru moment motive să modifice recomandările de călătorie şi comerţ cu Arabia Saudită.

În urmă cu 10 ani, pandemia SRAS, plecată din China, a cauzat moartea a peste 800 de persoane şi a provocat îngrijorare în întreaga lume.

Noul virus este totuşi diferit de SRAS, în special pentru că provoacă o insuficienţă renală rapidă. Cazuri de infectare cu acest nou coronavirus au fost detectate până în prezent în Arabia Saudită, Iordania, Marea Britanie, Germania şi Franţa.


loading...
Partenerii noștri