CORONAVIRUS POLONIA Creştere masivă a numărului de cazuri de coronavirus în weekend

Polonia a înregistrat, la sfârşitul săptămânii trecute, o creştere masivă a numărului de infecţii cu coronavirus. Cele mai multe cazuri au fost semnalatela o mină de cărbuni din sudul ţării, potrivit unei raportări a Ministerului Sănătăţii, scrie AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 05:32
CORONAVIRUS POLONIA Creştere masivă a numărului de cazuri de coronavirus în weekend

Astfel, în Polonia, au fost raportate 1.151 de noi cazuri de COVID-19, dintre care 576 sâmbătă şi 575 duminică.

Printre persoanele contaminate, circa două treimi sunt angajaţi ai minei Zofiowka şi membri ai familiilor acestora, în oraşul Jastrzebie-Zdroj.

Mina Zofiowka este deţinută de grupul minier JSW care a anunţat pe Twitter un mare număr de contaminări şi la mina Pniowek. Mina Pniowek se află în Silezia, oraşul în care au fost înregistrate cele mai multe cazuri de coronavirus.

Citeşte şi Aproximativ 1.500 de angajaţi ai Bentley şi Aston Martin vor rămâne fără locuri de muncă

Şi în Cehia, la mina Darkov, unde, printre angajaţi se află mulţi polonezi, au fost raportate sute de noi cazuri de COVID-19.

Până în prezent, în Polonia au fost confirmate 26.561 de cazuri de COVID-19 şi s-au înregistrat 1.157 de decese.

La începutul lui martie, Polonia a luat măsura izolării pentru limitarea răspândirii coronavirusului. La sfârşitul lunii mai, autorităţile au relaxat aceste măsuri, autorizând printre altele adunările cu maximum 150 de persoane. De asemenea, în prezent, în Polonia nu mai există obligativitatea purtării măştii de protecţie, cu condiţia menţinerii unei distanţe de doi metri între persoane.