Coronavirus s-a răspândit la sediul ONU din New York. Un diplomat a fost testat pozitiv cu COVID-19

O femeie care face parte din misiunea diplomatică a statului Filipine la Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a fost testată pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Asta reiese dintr-o notă diplomatică trimisă misiunilor ONU. Acesta este primul caz de coronavirus raportat la sediul ONU din New York.

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 07:17
Coronavirus s-a răspândit la sediul ONU din New York. Un diplomat a fost testat pozitiv cu COVID-19

12 diplomaţi fac parte din misiunea statului filipinez detaşată la sediul ONU din New York, conform businesstoday.

„Începând de azi (joi, n.red), misiunea statului Filipine este în carantină, toţi diplomaţii au fost înştiinţaţi să se autoizoleze şi să solicite asistenţă medicală în cazul în care dezvoltă simptomele (de coronavirus). Presupunem că toţi am fost infectaţi”, este mesajul scris de Kira Azucena, ambasadorul filipinez la ONU, Ministerului filipinez de Externe, conform Reuters.

Diplomatul testat pozitiv cu coronavirus este o femeie care reprezintă statul filipinez în comisiile juridice din cadrul Adunării Generale a ONU. Azucena a precizat femeia contaminată cu infecţia COVID-19 a fost ultima oară la sediul ONU din New York luni, când era asimptomatică

Marţi, ea a început să aibă simptome asemănătoare gripei, iar atunci a mers la doctor. 

„Ea a fost sunată astăzi (joi, n.red) şi a fost informată că a fost testată pozitiv cu COVID-19”, a precizat şefa misiunii diplomatice filipineze la ONU.

Reprezentanţii ONU nu au răspuns solicitării de a oferi un punct de vedere în acest caz.

Săptămâna aceasta, organizaţia internaţională cu sediul în cartierul Manhattan din New York a început să ia măsuri pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial pandemie de coronavirus. Numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a depăşit 1.600 în Statele Unite, unde Massachusetts şi Michigan au declarat stare de urgenţă.

Citeşte şi: OMS declară pandemie de coronavirus. Ce implică anunţul