CORONAVIRUS. Tribunalul Bucureşti îşi suspendă activitatea

Tribunalul Bucureşti îşi va suspenda activitatea din martie şi aprilie pe fondul epidemiei de coronavirus. În aceste luni vor fi  luate în discuţie doar cauzele urgente, conform Profit.ro.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 10:06
CORONAVIRUS. Tribunalul Bucureşti îşi suspendă activitatea

Tribunalul Bucureşti îşi suspendă activitatea, iar ca efect al acestei decizii, luate astăzi de către Colegiul de Conducere, termenele de procese stabilite anterior pentru martie și aprilie vor fi preschimbate.

În contextul epidemiei de coronavirus mai multe instituţii din ţară şi-au suspendat activitatea, în timp ce multe persoane vor lucra de la domiciliu, pentru a evita riscul de contaminare cu coronavirus. De asemenea, Gabriela Firea a anunţat, luni, la comandamentul de urgenţă de la primărie, în contextul extinderii infectării cu coronavirus în România şi apariţia primelor cazuri la Bucureşti, că a decis suspendarea activităţii teatrelor şi a concercetelor în Bucureşti, iar evenimentele sportive se vor desfăşura fără spectatori.

Citeşte şi: Noi măsuri drastice pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului. Arafat: Suntem la nivel maxim de precauţie

Şcolile se vor închide în perioada 11 – 22 martie

Premierul Ludovic Orban a declarat, în deschiderea ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că este de părere că „dacă există cel mai mic risc” va trebui să fie „suspendată activitatea în învățământul preuniversitar”.

Potrivit ministrului Educaţiei, măsura se aplică la toate unităţile de învăţământ preuniversitar, inclusiv la cele particulare. 

Ludovic Orban a anunţat luni seară, după o nouă şedinţă a Comitetului de Urgenţă, că şcolile se vor închide începând cu data de 10 martie (marţi). Decizia se aplică învăţământului preşcolar, gimnazial, liceal, postliceal, atât de stat cât şi privat.

„Am avut o discuţie legată de mai multe subiecte. S-a luat decizia de suspendare a cursurtilor din învăţământul preuniversitar în perioada 11 martie – 22 martie”

De asemenea, preşedintele Asociaţiei Muncipiilor din România, Robert Negoiţă, a declarat faptul că creşele care au fost preluate de Ministerul Educaţiei se supun deciziei de suspendare a activităţii până pe 22 martie, conform Edupedu.ro.