Coronavirusul a ajuns şi la triburile izolate de indigeni. Primul infectat, un adolescent de 15 ani

Oficiali din Brazilia au anunţat că un trib îndepărtat din Amazon a înregistrat primul caz de coronavirus. Este vorba despre un băiat de 15 ani. Acesta a ajuns la spital acuzând simptomatologia specifică celor infectaţi cu COVID-19.

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 18:50
Coronavirusul a ajuns şi la triburile izolate de indigeni. Primul infectat, un adolescent de 15 ani

Băiatul, care face parte din tribul Yanomami, a ajuns la spital cu probleme de respiraţie, dureri în gât, febră şi dureri în piept. Adolescentul a fost internat direct la terapie intensivă, potrivit playtech.ro.

Deşi primul test a avut rezultat negativ, cel de-al doilea a confirmat infectarea cu coronavirus. Luiz Henrique Mandetta, ministrul brazilian al Sănătății, a declarat că acest caz este de-a dreptul îngrijorător, întrucât a apărut într-o comunitate foarte îndepărtată și izolată.

Tribul Yanomami este cel mai mare trib de indigeni din Brazilia şi ocupă peste 200 de sate întinse pe 930.000 de hectare, de-a lungul graniței dintre Brazilia şi Venezuela.

Medicul care a comparat coronavirusul cu ciuma neagră acuză China că a ascuns totul

Potrivit autorităţilor, şapte persoane din triburi de indigeni au fost infectate cu coronavirus. Prin urmare, mai multe comunități îndepărtate şi-au închis satele.

Președintele Federației Organizațiilor Indigene din Rio Negro, Marivelton Baré, a spus că multe dintre comunități sunt panicate. „Va trebui să ducem mâncare în sate, pentru a nu se expune în acest moment critic”, a spus Marivelton Baré.

O parte din aceste comunități intenţionează să se împartă în grupuri mai mici și să se izoleze în pădure până la dispariția pericolului.