Coronavirusul a fost creat în laborator. Explicaţia unui cercetător din Norvegia: „E o mare greşeală făcută de chinezi”

COVID-19 nu provine din natură, susţin autorii unui studiu referitor la posibila provenienţă a noului coronavirus. Cercetarea coordonată de virusologul norvegian Birger Sorensen arată că vârfurile proteice ale coronavirusului conţin secvenţe care ar fi fost introduse artificial.

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 15:50
Coronavirusul a fost creat în laborator. Explicaţia unui cercetător din Norvegia: „E o mare greşeală făcută de chinezi”

„Informaţiile despre secvenţele introduse nu ar fi trebuit publicate niciodată. S-a întâmplat azi. E o mare greşeală făcută de chinezi. Secvenţele introduse au o funcţionalitate pe care o descriem. Explicăm de ce acestea sunt esenţiale. Dar (cercetătorii) chinezii le-au evidenţiat primi”, a declarat cercetătorul norvegian Birger Sorensen, conform Neweurope.eu.

Cercetătorii susţin că virusul a fost modificat pentru a fi transmis la oameni. Autorii studiului precizează că noul coronavirus a suferit prea puţine mutaţii din momentul în care a început să infecteze oamenii, sugerând că virusul SARS-Cov-2 fusese deja „adaptat”. 

Mai mult, Richard Dearlove, fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe al Marii Britanii (MI6), a lansat afirmaţii similiare. El a sugerat că oamenii de ştiinţă ar fi desfăşurat un experiment genetic, însă a respins teoriile potrivit cărora ar fi vorba despre un scop malefic.

„Este o afacere riscantă dacă faci o greşeală. Uitaţi-vă la ştirile despre tentativele conducerii de a bloca orice dezbatere despre originile pandemiei şi la modul în care oamenii au fost arestaţi sau reduşi la tăcere”, a precizat Richard Dearlove.

Laureat Nobel: „COVID-19 a fost scapat dintr-un laborator din Wuhan. A apărut in urma unei tentative de a produce un vaccin anti-SIDA”

De asemenea, un cercetător francez în virusologie, laureat al Premiului Nobel, a afirmat că boala infecţioasă COVID-19 a fost creată într-un laborator din oraşul Wuhan din China. Ulterior, Mike Pompeo, secretarul american de Stat, a confirmat că există dovezi solide care arată că noul coronavirus provine de la Institutul de Virusologie din Wuhan.

Mario Vargas Llosa acuză China de răspândirea coronavirusului. „Nu s-ar fi întâmplat dacă acolo ar fi fost democraţie”