Coronavirusul a mai făcut o victimă. Actriţa italiană Lucia Bose a murit la vârsta de 89 de ani

Actriţa italiană Lucia Bosé, cunoscută din filme regizate de Michelangelo Antonioni, Federico Fellini şi Luis Buñuel, a murit luni, la vârsta de 89 de ani, din cauza Covid-19.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 15:00
Coronavirusul a mai făcut o victimă. Actriţa italiană Lucia Bose a murit la vârsta de 89 de ani

Lucia Bosé, mama actorilor Miguel Bosé şi Paola Dominguín, a murit la Madrid, potrivit El Pais, citat de News.ro.

A devenit cunoscută în 1947, când a câştigat, la vârsta de 16 ani, concursul Miss Italia. De atunci, s-a concentrat pe actorie, făcând parte din distribuţiile a peste 50 de filme.

A jucat în regia unora ca Michelangelo Antonioni („La signora senza camelie”, „Cronaca di un amore”), Federico Fellini („Satyricon”), Luis Buñuel („Cela s’appelle l’aurore”), Juan Antonio Bardem („Muerte de un ciclista”) şi Jean Cocteau („Le Testament d’Orphee”).

Pe 1 martie 1955, s-a căsătorit cu toreadorul Luis Miguel Dominguín, cu care a avut trei copii: Miguel Bosé, Lucía Dominguín şi Paola Dominguín.

Citește și: Pacientul 0 din Italia, mărturii cutremurătoare: „Am reapărut, precum Lazăr, din morţi”. Între timp, a devenit tată

Lucia Bosé trăia într-o localitate de lângă Segovia, fiicele ei trăiesc în Valencia, iar fiul, în Mexic, alături de doi dintrei cei patru copii ai lui.

În 2017, Procuratura din Madrid a cerut doi ani de închisoare pentru actriţa italiană care scosese la licitaţie un desen de Pablo Picasso ce aparţinea uneia dintre angajatele ei, fără a da moştenitoarelor banii obţinuţi. Ea a fost achitată în acest caz.

O bunicuta in varsta de 95 de ani din Italia s-a vindecat de coronavirus

O bunică în vârstă de 95, confirmată cu coronavirus în luna martie a devenit cel mai bătrân pacient din provincia italiană Modena, care s-a vindecat și a fost externată din spital.

Alma Clara Corsini din Fanano, a fost dusă de urgență la spitalul din orașul Pavullo, în data de 5 martie, după ce a prezentat simptome ale COVID-19, virusul care ucis peste 5.000 de persoane în Italia.

În ciuda vârstei sale, personalul medical al spitalului a confirmat faptul că organismul bătrânei a demonstrat o ”reacție grozavă” și s-a recuperat complet.

Citește și: Italia închide „oricăre activitate de producţie” care nu este indispensabilă. Mai multe ţări sar în ajutorul Italiei

Da, da, sunt bine. Au fost oameni buni care au avut grijă de mine și acum mă vor trimite acasă peste puțin timp” , a declarat Alma Corsini pentru un ziar italian.

Medicii din spital au declarat faptul că bătrâna s-a vindecat s-a vindecat fără ”terapie antivirală”, medicamente care sunt administrate unui pacient pentru a-l ajuta în lupta împotriva unei infecții virale.


loading...