Coronavirusul afectează încă două ţări din Europa. Croaţia, Austria şi Elveţia au confirmat primele cazuri

Primele două cazuri de contaminare cu noul coronavirus au fost confirmate marţi în Austria şi Croaţia. Guvernatorul landului Tirol a adăugat faptul că unul dintre ele are legături cu Italia. Tot marţi, Biroul Federal pentru Sănătate Publică din Elveţia a confirmat primul caz de coronavirus (Covid-19) pe teritoriul său. 

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 12:13
Coronavirusul afectează încă două ţări din Europa. Croaţia, Austria şi Elveţia au confirmat primele cazuri

Pacientul din Austria vine din regiunea italiană Lombardia, afectată de virus, a declarat guvernatorul Guenther Platter agenţiei austriece de presă APA. Pacienţii, care prezintă febră uşoară, au fost izolaţi într-o clinică din Innsbruck, conform autorităţilor tiroleze.

Citeşte şi: Ce nu se spune despre epidemia de coronavirus! Un număr IMPRESIONANT de persoane s-au vindecat

În acelaşi timp, Croaţia a confirmat marţi primul caz de infecţie cu coronavirus la un pacient care este spitalizat în capitala Zagreb, a declarat premierul Andrej Plenkovic.

”Pacientul se află în clinica pentru boli infecţioase din Zagreb. Este o persoană tânără şi prezintă simptome uşoare. Este izolat, iar starea lui este în prezent bună”, a spus Plenkovic în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministerul Sănătăţii, Vili Beros, a declarat că pacientul s-a aflat în Milano în perioada 19-21 februarie.

Pe de altă parte, o femeie din Barcelona care a mers recent în nordul Italiei a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, a anunţat Ministerul spaniol al Sănătăţii pe Twitter.

Acesta este al doilea caz înregistrat în Spania continentală, după ce anterior a fost anunţată o contaminare în Catalonia. Un alt caz a fost confirmat pe insula Tenerife – un turist italian.

Noul virus a provocat deja moartea a peste 2.600 de persoane, majoritatea în China, şi s-au răspândit în alte circa 30 de ţări. Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 80.147. Cea mai mare focar din Europa se află în Italia, cu aproximativ 260 de cazuri de coronavirus. 

Citeşte şi: Italia a găsit vinovaţii pentru agravarea epidemiei de coronavirus. „Un spital a încălcat protocoalele”

Primul caz de coronavirus confirmat în sudul Italiei

O turista din Bergamo, aflată în vacanță în Palermo, a avut rezultat pozitiv la testul pentru coronavirus, potrivit agenției Ansa, citată de Mediafax. Acesta este primul caz confirmat în sudul Italiei.