Italia a găsit vinovaţii pentru agravarea epidemiei de coronavirus. „Un spital a încălcat protocoalele”

Italia a găsit potenţialii vinovaţi pentru agravarea epidemiei de coronavirus care a afectat nordul ţării. Într-un spital din ţară nu au fost respectate măsurile de siguranţă, în timp ce mai multe persoane au încălcat recomandările cadrelor medicale şi au plecat acasă, din localităţi afectate de virus.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 08:08
Italia a găsit vinovaţii pentru agravarea epidemiei de coronavirus. „Un spital a încălcat protocoalele”

În Italia, şapte persoane au murit din cauza coronavirusului, iar 229 sunt infectate cu virusul ucigaş. Ultima persoană decedată este un bărbat în vârstă de 62 de ani, care avea probleme de sănătate. În nordul Italiei sunt 11 localităţi aflate în carantină, la intrarea şi la ieşirea din aceste zone fiind instituite filtre de poliţie.

Citeşte şi: Adevărul despre carantină de pe aeroportul din Bucureşti. „Am fost în primul avion, doar minciuni”

Persoanele care ies fără permisiune din zonele de carantină este amendat, însă localnicii cunosc bine zona şi ştiu cum să evite filtrele. 

Premierul italian Giuseppe Conte acuză un spital din Lombardia pentru faptul că a încălcat protocoalele, iar din această cauză virusul s-a răspândit în Italia, care a devenit cel mai mare focar din Europa. Autorităţile încearcă să limiteze răspândirea virusului, iar 11 oraşe se află în carantină.

Citeşte şi: Coronavirus în România: O mie de persoane sunt izolate la domiciliu, alte 17 în carantină

„Este clar că a existat un focar şi că virusul s-a răspândit de acolo. Până acum se știe, a existat management la nivelul unei structuri spitalicești care nu este în întregime în conformitate cu protocoalele prudente recomandate în aceste cazuri, iar acest lucru a contribuit cu siguranță la răspândire.”

„Am luat măsuri pe care nicio altă țară nu le-a luat. Aceste măsuri trebuie să reducă riscul de contaminare. Protecția civilă a reacționat imediat. Este posibil să fi avut unele scăpări în primele zile, dar am folosit resurse umane și financiare incredibile. Am impus verificări suplimentare, dar este imposibilă efectuarea unor controale atât de largi încât să-i acoperim pe toți cei care intră în Italia prin toate mijloacele. Asta ar însemna blocarea țării”, a spus Giuseppe Conte.

Prima ţară din lume care s-a vindecat complet de coronavirus

Toate cele 16 cazuri de persoane infectate cu noul tip de coronavirus s-au vindecat, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii. Nicio persoană nu a mai fost infectată din data de 13 februarie, primul caz fiind confirmat pe 23 ianuarie.

Ultimul pacient infectat cu COVID-19 din Vietnam a fost un bărbat în vârstă de 50 de ani care a luat virusul de la fiica lui, întoarsă recent din Wuhan. Bărbatul s-a vindecat complet de boală și are o stare bună de sănătate, precizează Ministerul Sănătății din Vietnam.

Cu toate că a scăpat de virusul ucigaş, bărbatul va mai fi ţinut o perioadă sub observaţie. În acelaşi timp, starea celorlalți pacienți, printre care se află și un copil de trei luni, este din ce în ce mai bună, au precizat autoritățile. Primele cazuri de coronavirus au fost raportate în Vietnam pe 23 ianuarie.