Coşmarul trăit de ucrainenii din oraşul Jîtomîr, după ce Rusia le-a invadat ţara: „În casa asta a murit o fată. Alături a mai murit una”

Ucrainenii din oraşul Jîtomîr trăiesc un adevărat coşmar după ce armatele ruseşti le-au invadat ţara. Casele le-au fost distruse, iar trei persoane, dintre care doi copii, au murit în urma bombardamentelor.

05 mart. 2022, 18:59
Coşmarul trăit de ucrainenii din oraşul Jîtomîr, după ce Rusia le-a invadat ţara: „În casa asta a murit o fată. Alături a mai murit una”

Coşmarul trăit de ucrainenii din oraşul Jîtomîr, după ce Rusia le-a invadat ţara. Două bombe au fost lansate, la începutul săptămânii, din avioane ruseşti, distrugându-le casele şi provocând moartea a trei persoane, dintre care doi copii.

Coşmarul trăit de ucrainenii din oraşul Jîtomîr, după ce Rusia le-a invadat ţara

Localnicii din Jîtomîr, o localitate situată în nordul Ucrainei, la mai puţin de 100 de kilometri de graniţa cu Belarus, îşi amintesc cu groază momentul în care două bombe au căzut chiar în oraşul lor.

Citeşte şi Primarul din Herson anunţă că oraşul ucrainean a rămas fără curent şi apă: „Trupele ruseşti sunt peste tot”. Oamenii s-au aşezat în faţa blindatelor ruseşti

“Pe 1 martie, la ora 22,30, au căzut două bombe, una chiar aici unde suntem noi, iar una în beciul unei case şi a luat foc totul. Uite aici, în casa asta, a murit o fată. Acolo, alături, a mai murit o fată. Aici a supravieţuit una şi este la spital. Toată lumea a venit aici să ne ajute să eliberăm locul, ca să nu mai vedem nenorocirea asta. Aici sunt zece case distruse”, a povestit Yura Ostimivici, potrivit stirileprotv.ro.

“Totul a ars. Ce să fac eu? Unde să plec? Nimeni nu ştie asta”, spune şi un ucrainean în vârstă de 69 de ani.

Un alt bărbat în vârstă de 60 de ani, a cărui casă a fost distrusă în atacul din noaptea de 1 spre 2 martie, face apel la ucraineni să fie solidari şi să lupte împotriva regimului condus de Vladimir Putin.

Citeşte şi Putin, avertisment după sancţiunile primite de Moscova: Seamănă cu o declaraţie de război

“Federaţia Rusă a început să atace oraşul Jîtomîr prima dată pe 1 martie, seara, când au căzut două bombe care ne-au distrus casele. Nu ştiu cum vecinul meu mai este în viaţă după ce a căzut bomba peste casa lui. Aşa l-a ajutat Dumnezeu, să nu ardă de viu. Băi, unde ţi-e obrazul? Ce nu îţi ajunge? Încetează bombardamentele! Nu ne mai omorî! Dacă e care pe care, atunci hai oameni buni să ne adunăm şi să apărăm Ucraina!”, este mesajul lui Nicolai Petrovici Dimciuc.

Armata lui Vladimir Putin a mai distrus şi o şcoală din Jîtomîr, un bloc şi o casă din centrul oraşului. De asemenea, au bombardat şi aeroportul şi au atacat o fabrică de tancuri.