Costel Alexe, şocat de ce a găsit pe Insula Belina. "S-a construit ilegal, complexul este destinat unor privilegiaţi din PSD"

Publicat: Luni, 25 Mai 2020 16:51 // Actualizat: Luni, 25 Mai 2020 16:51 // Sursa: romaniatv.net

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat, luni, că toate construcţiile de pe Insula Belina, de la unitatea de cazare până la foişoare, ponton şi toate celelalte anexe, au fost efectuate ilegal.

Costel Alexe a precizat că s-a solicitat radierea contractelor de închiriere a celor care au în administrare complexul şi zona respectivă.

"Astăzi am fost pentru prima dată în viaţa mea pe Insula Belina, unde am găsit un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiaţi din PSD. Pe lângă heliport, era o unitate de cazare şi tot felul de anexe. Aş vrea să subliniez un lucru care m-a frapat în acel paradis: la 30 de ani de Revoluţie oamenii aceştia nu au învăţat nimic. De fiecare dată, ar fi trebuit ca aceşti oameni care atunci când aveau o idee trebuiau să respecte legea, au construit ilegal, fără autorizaţie de construcţie. Din relatările celor de la faţa locului, totul este construit ilegal - de la unitatea de cazare până la foişoare, ponton şi toate celelalte anexe. Nu au avut autorizaţie de construcţie, n-au respectat reglementările legale de mediu în vigoare", a declarat Costel Alexe, la Digi 24.

Cum arata oaza de relaxare a Tel Drum şi a lui Liviu Dragnea de pe insula Belina. Politicienii PSD, aduşi cu elicopterul la pescuit

Insula Belina a fost preluată în urmă cu șapte ani de Consiliul Judeţean Teleorman şi închiriată apoi companiei Tel Drum, firmă despre care s-a spus că ar fi controlată din umbră de fostul lider PSD Liviu Dragnea.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a adăugat că toate clădirile pe pe Insula Belina vor fi inspectate tehnic şi inventariate. Ulterior, se va lua o decizie cu privire la destinaţia viitoare a zonei.

"Vreau să-i asigur pe toţi românii că toate aceste clădiri vor fi inspectate tehnic şi bunurile vor fi inventariate, iar în urma unei analize pe care o vom face cu colegii de la "Apele Române" vom lua o decizie cu privire la destinaţia viitoare a acestei zone. În momentul de faţă, am depus la OCPI (Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară) Teleorman cererea de radiere a contractelor de închiriere a celor care, astăzi, au în administrare complexul şi zona Belina. Cert este că vom lua o decizie cu privire la această zonă şi oricare ar fi aceea, va trebuie să aducă profit şi plus valoare statului român şi nu unui grup de interese locale format din firme şi politicieni. Valoarea patrimonială o vom face după ce vom evalua şi vom expertiza acele construcţii. Va trebui să avem un raport de evaluare din partea unui expert ANEVAR (Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România, n.r.). Şi eu, ca ministru, şi mass-media, considerăm că acea zonă are un potenţial turistic ridicat şi va trebui redat circuitului turistic şi de acea zonă să se bucure toţi românii", a precizat Costel Alexe.

Dosarul Belina. Mărturiile paznicilor îl îngroapă pe Liviu Dragnea

Ludovic Orban, premierul României, a anunţat acum câteva zile că, după ce va fi semnat procesul verbal de preluare de către Administraţia Naţională "Apele Române", Insula Belina şi Braţul Pavel vor reveni în administrarea statului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Costel Alexe insula Belina PSD
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
15 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H