Programul Rabla începe în martie. Costel Alexe, Ministrul Mediului: Pentru 2020 ne propunem minim 60.000 de vouchere

Rabla Clasic şi Rabla Plus vor continua şi în 2020, a anunţat Costel Alexe, ministrul Mediului, la Digi24. Acesta nu a detaliat planurile pe care Ministerul şi Administraţia Mediului le au pentru programul Rabla şi nici nu a precizat o dată exactă la care acestea vor începe în acest an.

RomaniaTV.net
14 ian. 2020, 08:11

„În luna martie, a rămas să stabilim cu colegii din minister şi cu cei din Administraţia Fondului pentru Mediu, săptămâna viitoare, care va fi bugetul şi care vor fi exact etapele în care va fi demarat. Vreau ca atunci când informăm cetăţenii, care sunt beneficiarii acestui program, să ne ţinem de termene, pentru că au fost programe derulate de Ministerul Mediului care efectiv au avut termene decalate şi de aici pleacă neîncrederea populaţiei în actul guvernamental. Sincer, eu nu-mi doresc acest lucru”, a declarat Costel Alexe.

Alexe a anunţat şi că se doreşte creşterea numărului de vouchere, intenţia fiind să se acorde un minim de 60.000 de unităţi. Voucherele pentru Rabla Clasic au o valoare de 6.500 de lei şi pot fi cumulate cu un ecobonus de 1.000 de lei sau de 1.700 de lei în cazul maşinilor hibrid.

În ce priveşte Rabla Plus, programul destinat maşinilor electrice, Ministrul a declarat: „Pentru Rabla Plus, în 2020, ne propunem să păstrăm cel puţin acelaşi buget şi vrem o creştere cu 10-20% a numărului de vouchere pe care să-l acordăm. Astăzi voucherul fiind de 10.000 de euro.”

Citeşte şi: Traian Băsescu: Solicit Comisiei Europene o refacere a raportului MCV pentru România