Costin Georgescu, în stare gravă. Fostul director al SRI, transferat la o clinică din Elveţia

Sunt clipe cumplite pentru fostul director SRI, Costin Georgescu, unul dintre invitatii de seamă aici la Romania TV. Starea acestuia de sănătate este extrem de gravă, iar familia a luat decizia de a-l transfera la un spital din Elvetia.

22 iun. 2023, 14:31
Costin Georgescu, în stare gravă. Fostul director al SRI, transferat la o clinică din Elveţia

Costin Georgescu s-a născut la data de 22 februarie 1942, în municipiul Craiova. A absolvit Facultatea de Construcții Hidrotehnice din cadrul Institutului de Construcții București (1967).

După absolvirea facultății, a lucrat ca inginer, șef de șantier, șef grup de șantiere, director tehnic proiectare și director de trust de construcții. A îndeplinit apoi funcția de director de dezvoltare la Societatea “R” SA, societate din care făcea parte “România Liberă” (1992-1996).

A fost membru al PNL, șef de departament al PNL și coordonator al Departamentelor funcționale ale Convenției Democrate Române (1993-1996). În urma alegerilor din octombrie 1996, a fost ales ca deputat de Alba pe listele Convenției Democrate Române. În calitate de deputat, a îndeplinit funcția de vicepreședinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților. El a demisionat din Parlamentul României la data de 2 iunie 1997, fiind înlocuit de Dan Coriolan Simedru.

Medic român, stabilit în Elveția: ”În România sunt două poluri. Fie ai pacienți care te văd ca pe un super-zeu, fie ai pacienți care te înjură”
La data de 26 mai 1997, a fost numit în funcția de director al Serviciului Român de Informații prin Hotărâre a Parlamentului României, adoptată în ședința comună a celor două camere. În această calitate, el a fost unul dintre adversarii declarați ai Legii Ticu, opunându-se deconspirării ofițerilor SRI, care au lucrat pentru Securitate.

El a demisionat din această funcție în decembrie 2000, după pierderea alegerilor de către CDR 2000.

La data de 12 ianuarie 2001, Costin Georgescu a fost acreditat în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Cipru , fiind rechemat în țară la data de 24 august 2004. Costin Georgescu este căsătorit și are două fete.

Medicii l-au trimis acasă pe Codrin Ștefănescu: ”Mă lupt până la capăt, în felul meu, personal, cu doamna cu coasa!”

Un alt politician român a fost tratat la o clinică din Elveţia. Codrin Ștefănescu, președintele APP și omul de încredere a lui Liviu Dragnea, duce o luptă crâncenă cu o boală nemiloasă și din acest motiv a făcut un pas în spate în viața publică.

Codrin Ştefănescu, dezvăluiri teribile după diagnosticul tulburător: „În mediul meu de amici, patru persoane s-au luptat cu aşa ceva. Niciunul nu a revenit în viaţă acasă. Voi lupta până la capăt, în felul meu, cu Doamna cu Coasa!”
Ștefănescu se tratează la o clinică din Elveția, de unde a revenit în țară, la recomandarea medicilor. ”Medicii m-au trimis în țară pentru circa două săptămâni, să iau vitamine. Apoi, mă întorc la tratamentul pe care-l am de urmat”, a afirmat politicianul. ”Mă lupt până la capăt, în felul meu, personal, cu doamna cu coasa! Asta e tot ce trebuie să știe lumea. E ceva personal, despre care vă închipuiți că nu-mi face plăcere să dau detalii. Dar vă pot asigura pe toți că mă voi lupta cu îndârjire până la capăt! Nu voi intra în amănunte, fiindcă nu le-am comunicat nimănui, nici măcar celor mai apropiați membri ai familiei! În această bătălie, toată lumea are speranța, cel puțin la un moment dat, că va reuși să învingă! Așa că am și eu speranțele mele!”, a spus Codrin Ștefănescu, într-un interviu.

Codrin Ștefănescu are 54 de ani și la jumătatea lunii ianuarie, i-a transferat lui Liviu Pop, fost ministru al Educației, responsabilitățile funcției de președinte al Alianței Pentru Patrie.