Codrin Ştefănescu, dezvăluiri teribile după diagnosticul tulburător: „În mediul meu de amici, patru persoane s-au luptat cu aşa ceva. Niciunul nu a revenit în viaţă acasă. Voi lupta până la capăt, în felul meu, cu Doamna cu Coasa!”

Liderul politic ar suferă de o boală cumplită. Conform România TV, Codrin Ştefănescu a slăbit 13 kilograme, se tratează în Elveţia şi a refuzat momentan o intervenţie chirurgicală. „Voi afla, în prima parte a lunii mai, după analize foarte atent desfăşurate, dacă tratamentul prescris a avut sau nu rezultatul scontat", a spus Codrin.

26 apr. 2023, 06:17
Codrin Ştefănescu, dezvăluiri teribile după diagnosticul tulburător: „În mediul meu de amici, patru persoane s-au luptat cu aşa ceva. Niciunul nu a revenit în viaţă acasă. Voi lupta până la capăt, în felul meu, cu Doamna cu Coasa!”

La începutul lunii martie, Codrin Ştefănescu ieșea pentru prima dată public și vorbea despre problemele de sănătate pe care le are. La acel moment, politicianul spunea doar că urmează un tratament extrem de greu, precum este și boala cu care se luptă, fără să dea prea multe detalii despre starea sa.

„Mulțumesc tuturor celor care mi-au transmis mesaje și au fost preocupați de starea mea de sănătate! Le mulțumesc mult prietenilor, colegilor dar și adversarilor! Cu toții ați arătat o solidaritate care mi-a depāsit cu mult asteptarile! Le sunt recunoscător și celor din presă, care au despicat in toate variantele subiectul legat de starea mea de sănătate! Și bine au făcut. Momentan sunt viu, însă va urma o scurtă perioada in care va trebui să lupt pentru a reveni la parametrii de dinainte. O nouă provocare pentru mine, din care sunt convins că voi trece cu bine.
Urmăresc cu atenție ce se întâmplă in țară, prin câte umilințe trec românii, cât de rău este condusă România! Sufăr și mă enervez când văd asta, cred ca e nevoie ca vocea mea sa fie iar auzită, de aceea e obligatoriu să mă fac bine cât mai repede posibil!
Le transmit și colegilor mei curajoși din APP: nu cedați și continuați bătălia pentru recuperarea României! In toată această perioadă am ținut legătura cu Liviu Pop, o voi face și in viitor in măsura in care îmi permit medicii! Vă doresc multă sănătate! Si aveți grijă de voi!”, scria Codrin Ştefănescu pe 1 februarie şi de atunci puţine lucruri s-au mai aflat despre politician.

Codrin Ştefanescu a slăbit 13 kg, dar refuză operaţia. Dr. Monica Pop: „Nu știu ce fel de cancer are dânsul”

Însă, acum, fostul președinte al partidului Alianţa Pentru Patrie a dat cărțile pe față și a vorbit fără perdea despre lupta pe care o duce.

Conform Impact, politicianul în vârstă de 54 de ani a primit un diagnostic crunt: cancer. Pentru o așa boală, Ștefănescu a apelat la medicii de peste hotare, acolo unde s-a reîntors acum, după două săptămâni petrecute acasă, urmând un tratament medicamentos. Tratament despre care spune că, în faza a treia, i-a pus organismul la încercare, dar speră ca rezultatele analizelor să fie unele bune.

„Chiar în seara asta, de luni spre marţi, mă reîntorc la medicii din străinătate care mă tratează. Nu vă pot da toate detaliile, fiindcă am semnat un contract medic-pacient care nu-mi permite să ofer detalii. Nici măcar despre ce boală e vorba! În primele două faze ale tratamentului a fost destul de bine.

În a treia însă au existat nişte reacţii adverse ale organismului şi a trebuit să mă opresc pentru o perioadă. Am avut şi o latură naturistă a tratamentului, despre care cred că a dat rezultate”, a spus politicianul, conform sursei citate.

Omul politic spune că odată ajuns în Elveția, la începutul lunii mai va afla dacă va continua cu tratamentul medicamentos sau dacă va fi nevoit să se supună unei intervenții chirurgicale.

În orice caz, Codrin Ștefănescu mărturisește că nu se va lăsa pradă bolii și va lupta până la ultima sa putere.

Codrin Ştefănescu, dezvăluiri despre lupta pe care o duce cu cancerul: „Medicii m-au trimis în ţară pentru două săptămâni”
Voi afla, în prima parte a lunii mai, după analize foarte atent desfăşurate, dacă tratamentul prescris a avut sau nu rezultatul scontat. Am două opţiuni în faţă. Fie voi continua încă două luni acest tratament, fie va trebui să mă supun unei intervenţii chirurgicale la microscop. Aş spune că până acum mi-a trecut glonţul pe la ureche, din nou. Dar, nu mă las! Mai ales dacă mă va ajuta şi organismul puţin”, a mai spus Codrin Ştefănescu.

Trecând în trecut printr-o situație din care era să nu mai scape cu viață, Codrin Ștefănescu speră că și de data aceasta să aibă noroc.

Am spus, încă de acum câteva luni, că voi lupta până la capăt, în felul meu, cu Doamna cu Coasa! Am reuşit să o păcălesc o dată, la 21 decembrie 1989! Nu ştiu acum ce se va întâmpla. Personal, rămân optimist. Dar trebuie să ştiţi că mi-am pus lucrurile la punct. Şi la partid, şi la mine acasă. Fiindcă nu e o boală uşoară. Ştiu cu cine am de-a face, fiindcă în mediul meu de amici, nu mai puţin de patru persoane s-au luptat cu aşa ceva. Şi nici unul nu a revenit în viaţă acasă”, a mai dezvăluit Codrin Ştefănescu.

Dr. Monica Pop, despre boala lui Codrin Ştefănescu: Nu știu ce fel de cancer are dânsul, dar în orice caz nu așa trebuie privite lucrurile

Prof. univ. dr Monica Pop a vorbit recent despre cazul lui Codrin Ştefănescu, după ce acesta a decis să se retragă din politică pentru că este grav bolnav. Codrin Ștefănescu este grav bolnav. Prof. univ. dr Monica Pop critică decizia lui Codrin Ștefănescu de a se retrage din politică din cauza problemelor de sănătate pe care le are. România TV l-a contactat pe Codrin Ștefănescu pentru a oferi mai multe detalii despre starea sa, dar acesta ar fi refuzat, la acel moment, să vorbească despre acest subiect.

Monica Pop critică decizia lui Codrin Ștefănescu de a se retrage din politică din cauza problemelor de sănătate: ”Nu așa trebuie privite lucrurile”

„Să știți că nu mi-a plăcut domnul Ștefănescu, mie mi s-a părut că este pesimist și nu este ok. Eu foarte optimistă nu am fost din start și nu am fost niciodată din acest punct de vedere, dar ești dator să faci tot ce se poate, că nu avem de ales. Face foarte rău domnul Ștefănescu dacă se retrage din munca lui. Nu trebuie. În afară de tratamentul medical oncologic, primul lucru important este să meargă la serviciu oricare din cei care sunt loviți de această boală. Să nu vorbească despre boală, să nu i se învârtă ceasul numai după ceasul acestei boli, deci nu trebuie vorbit despre asta, trebuia să meargă să lucreze. Să știți că lucrul este un tratament extrem de important, el nu îl deține la spital mai deloc.

Monica Pop: Boala aceasta este severă, dar curabilă și uneori vindecabilă

Eu cât am fost internată, și am fost, slavă Domnului, de atâtea ori, dar, în rest, după externare mergeam la lucru și mi se pare foarte important. Acesta este un sfat pe care i-l dau. Eu am crezut că dânsul este un optimist. Nici nu trebuie să vorbească despre asta, trebuie să se gândească că el trebuie să facă tot ceea ce este posibil ca să trăiască și să trăiască bine, în măsura în care se poate.

Mesajul transmis de Liviu Pop, noul președinte APP: „Pentru domnul Codrin Ștefănescu va urma o perioadă în care medicii, Dumnezeu și voința sa vor decide finalitatea!”

Într-adevăr, boala aceasta este severă, dar curabilă și uneori vindecabilă. Eu nu știu ce fel de cancer are dânsul, dar în orice caz nu așa trebuie privite lucrurile. Trebuia să vorbească cu dumneavoastră din moment ce a fost de acord să expună public boala sa și să știți un lucru, eu pentru oameni m-am hotărât să vorbesc pentru că știți că marea majoritate a oamenilor cunoscuți ascund astfel de povești și nu am înțeles, nu știu de ce”, a spus Monica Pop la România TV.