Covid-19: Masca ar reduce severitatea bolii si ar promova fabricarea anticorpilor STUDIU

Potrivit unui studiu american publicat ăn New England Journal of Medicine, masca ar putea reduce severitatea COVID-19, sporind în acelaşi timp imunitatea. Cercetarea este condus de doi oameni de ştiinţă de la universitatee California din San Francisco. 

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 11:11
Covid-19: Masca ar reduce severitatea bolii si ar promova fabricarea anticorpilor STUDIU

Pe lângă faptul că masca protejează împotriva picăturilor de salivă potențial infectate cu coronavirus, are şi un alt avantaj. Acest dispozitiv de protecţie ar reduce severitatea bolii prin creșterea imunității.

„Măștile filtrează anumite picături care conțin viruși, acestea ar putea reduce inoculul pe care o persoană îl inhalează”, explică cercetătorii, potrivit bzi. 

Dacă această teorie se confirmaă, doza mică de virus ar putea ajuta organismul să producă anticorpi și să dezvolte o anumită imunitate. De asemenea, ar putea crește numărul de pacienți asimptomatici.

Pentru a demonstra acest lucru, autorii studiului citează cazul unei nave argentiniene, care a fost scena contaminării in lanț. Pasagerii purtau măști chirurgicale, în timp ce personalul navei purta măști N95, echivalente cu măștile FFP2.

Rezultat: 81% dintre persoanele infectate erau asimptomatice, în comparație cu 20% în epidemiile anterioare de pe navele de croazieră în timpul cărora pasagerii nu purtau măști.

În timp ce cercetătorii precizează că sunt necesare mai multe studii pentru a confirma ipoteza, dr. Emad Arafa, medic imunolog și alergolog din Dubai, care nu a fost implicat în studiu, spune că această teorie este plauzibilă.

„Sarcina virală poate să nu fie suficientă pentru a produce o infecție cu simptome precum tuse sau febră. Totuși, poate provoca în continuare o reacție imunologică în care anticorpii sunt produși de organism.”, precizează dr. Emad Arafa. 

Citeşte şi Medicul Mihai Craiu, despre purtarea măştii la şcoală: Copiii vor fi bine. Nu vor avea nici un fel de hipoxie de la purtarea măştii