CRAIOVA – ASTRA LIVE: Mutare bombă la olteni în play-off, MANAGER la echipă de la Craiova Maxima

CRAIOVA - ASTRA LIVE:Sorin Cârţu va fi noul manager general al lui CS U Craiova. Fosta mare glorie vine să ajute formaţia din Bănie în tentativa de a cuceri un titlu istoric.

RomaniaTV.net
10 mart. 2019, 14:00
CRAIOVA – ASTRA LIVE: Mutare bombă la olteni în play-off, MANAGER la echipă de la Craiova Maxima

CRAIOVA – ASTRA LIVE: În stagiunea 1990-1991, cu Sorin Cârţu pe bancă, Craiova cucerea ultimul titlu din istoria Băniei. La 28 de ani distanţă, pe Ion Oblemenco se visează din nou la campionat. Iar tehnicianul de 63 de ani poate avea acum din nou un rol: va fi noul manager general al grupării.

CSU CRAIOVA – ASTRA GIURGIU LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Revanşa! Oltenii anunţă că vor „cupa şi campionatul”

Numirea sa nu trebuie citită ca vreo presiune pentru Devis Mangia, antrenorul echipei. Cârţu vine pentru a întări stafful administrativ şi nu va influenţa în vreun fel deciziile tehnicianului italian.

Cârţu revine după aproape 4 ani la formaţia olteană. El a antrenat în stagiunea 2014-2015 echipa din Bănie, dar nu plecase în cele mai bune condiţii.

„Oricum nici nu prea mă mai înţelegeam cu cei din conducere. Asta am observat eu, iar până la urmă am decis să fac un pas în spate. Mai mult, nici situaţia financiară nu prea mai este aşa de roz la echipă, iar cînd o să se facă stadionul nou, nu văd eu ce patron este dispus să plătească o chirie de meci de vreo 6.000-10.000 de euro”, a spus Cîrţu la vremea respectivă.

Între timp, părţile s-au apropiat, iar cel poreclit „Sorinaccio” revine în Bănie.

Unul dintre cei mai mari jucători daţi de Craiova, Cârţu s-a identificat ca fotbalist cu formaţia din Oltenia. Ulterior, ca antrenor, a devenit un adevărat globetrotter. El a antrenat Craiova, Electroputere, România U21, Rapid, Veria, Oţelul Galaţi, FC Argeş, Poli Timişoara, Progresul Bucureşti, Dacia Mioveni, Pandurii, CFR, Steaua, Alro Slatina, Braşov şi CSMS Iaşi.

În prima etapă din play-off, Craiova evoluează, în această seară, de la 20:30, contra Astrei.