CRAIOVA – CFR CLUJ 0-2. Campioana şi-a apărat blazonul în Bănie. Clasament Liga 1

CFR Cluj s-a impus cu 2-0 pe terenul Craiovei, în ultimul derby din sezonul regulat al Ligii 1. Rondon și autgolul lui Martic au tranșat derby-ul din „Bănie”, unul care a avut de toate.  Alături de CFR Cluj şi Universitatea Craiova, vor juca în play-off-ul Ligii I FCSB, Gaz Metan Mediaş, Astra Giurgiu şi FC Botoşani.   

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 18:22

CFR Cluj a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Universitatea Craiova, în etapa a XXVI-a, ultima a sezonului regulat al Ligii I. Clujenii încheie sezonul regulat pe primul loc în clasament, cu 52 de puncte, iar Universitatea Craiova pe poziţia a doua, cu 46 de puncte.

Alături de CFR Cluj şi Universitatea Craiova, vor juca în play-off-ul Ligii I FCSB, Gaz Metan Mediaş, Astra Giurgiu şi FC Botoşani. În play-out vor evolua FC Viitorul, Dinamo, Sepsi, Chindia Târgovişte, Hermannstadt, Poli Iaşi, Academica Clinceni şi FC Voluntari.

Ultimul meci al sezonului regulat, FC Botoşani – Poli Iaşi, are loc luni, de la pra 20.00.

La Craiova, golurile au fost marcate de Rondon ‘9 şi Martic ’67 (autogol).

Gazdele au ratat câteva ocazii importante în prima repriză, de două ori mingea lovind chiar bara. Şi CFR Cluj a avut o bară, în repriza a doua.

Jocul a fost întrerupt pentru scurt timp în minutul 37, când Chipciu (CFR Cluj) se pregătea să execute un corner. Atunci, în direcţia sa au fost aruncate din tribună câteva obiecte, între care şi o petardă. Chipciu s-a îndepărtat de colţul terenului, iar arbitrul Marcel Bîrsan a chemat echipele către jumătatea terenului, în zona băncilor de rezerve. După ce a discutat cu reprezentanţii echipelor şi Bancu s-a dus către galeria Universităţii Craiova pentru a-i cere să nu mai arunce cu obiecte, jocul s-a reluat. Anterior, în minutul 22, după o ocazie importantă ratată de Universitatea Craiova, jucătorii echipei oaspete au acuzat fanii gazdelor că au aruncat cu diverse obiecte spre ei. Centralul Marcel Bîrsan le-a cerut gazdelor să facă un anunţ la staţia de amplificare.

Înainte de startul reprizei secunde, fanii din galeria echipei Universitatea Craiova au aruncat de la peluză cu câteva fumigene pe teren.


CRAIOVA – CFR CLUJ 0-2

Min. 67: CRAIOVA – CFR CLUJ 0-2, autogol Martic

Min. 52: Bară şi CFR, prin Rondon

Min. 45: O nouă BARĂ Craiova, prin Andrei Ivan, chiar în ultimele secunde ale reprizei

Min. 36: Meciul este oprit din cauza petardelor!

Min. 24: Arlauskis repinge în corner o minge şutată la radăcina barei

Min. 20: Ocazii în cascadă ale Craiovei, mingea este trimisă în plasa laterală după ce fusese respinsă de două ori în drumul spre poartă

Min. 17: BARĂ NISTOR!

Min. 9: GOOOOL CFR, Rondon deschide scorul, CRAIOVA – CFR CLUJ 0-1.

 

Min. 1: A început meciul, tribunele sunt arhipline pe „Oblemenco”

Echipele de start:

CRAIOVA: Pigliacelli – Martic, Bălaşa, Cosic, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Ivan, Niţu, Mihăilă
Rezerve: Popescu, Vlădoiu, Vătăjelu, Ferreira, Ivanov, Bărbuţ, Koljic

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Burcă, Boli, Camora – Itu, Hoban, Djokovic – Chipciu, Rondon, Costache
Rezerve: Sandomierski, Cestor, Bordeianu, Păun, Petrila, Omrani, Ţucudean

Dan Petrescu e împărțit între două obiective. CFR va intra prima în play-off indiferent de rezultat, așa că miza principală rămâne returul de joi cu Sevilla din șaisprezemile Europa League, 1-1 în tur.

ECHIPELE PROBABILE CS UNIVERSITATEA CRAIOVA – CFR CLUJ:

CRAIOVA: 13. Pigliacelli – 27. Martici, 15. Cosici, 2. T. Ferreira, 11. Bancu – 16. D. Nistor, 8. Mateiu, 10. Cicâldău – 22. Bărbuț, 38. L. Nițu, 28. Mihăilă
REZERVE: 1. L. Popescu, 5. Vătăjelu, 9. A. Ivan, 17. Baiaram, 18. Șt. Vlădoiu, 19. Koljici, 21. Ivanov
ABSENȚI: Bălașa, Acka (incerți), V. Constantin (accidentat)
ANTRENOR: Corneliu Papură

CFR: 87. Arlauskis l 27. Chipciu, 55. Vinicius, 21. K. Boli, 45. Camora l 62. Petrila, 37. Bordeianu, 8. Djokovici l 10. C. Deac, 9. B. Omrani, 18. C. Costache
REZERVE: 12. Sandomierski, 3. Burcă, 7. A. Păun, 20. Țucudean, 28. Hoban, 92. Cestor, 96. Joca
ANTRENOR: Dan Petrescu

Stadion: „Ion Oblemenco”
Arbitru: Marcel Bîrsan (București) // Asistenți: Ciprian Danșa (Satu Mare) și Mihai Marica (Bistrița)

CRAIOVA – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2020. Craioveanu vrea cadou trei puncte de ziua lui

CFR vine după egalul cu FC Sevilla din Gruia, 1-1, iar trupa lui Dan Petrescu va fi destul de obosită la ora partidei din Bănie. În cursa pentru al treilea titlu consecutiv în Liga 1, CFR-ul are nevoie de succes ca să poată rămâne la o distanţă confortabilă după reducerea punctelor.

Gică Craioveanu a împlinit recent 52 de ani şi aşteaptă cadoul cel mare de la fotbaliştii lui Papură: „Super cadoul va fi victoria cu CFR Cluj. Victoria cu CFR şi campionatul, că asta ar fi de senzaţie”, a spus Gică Craioveanu.

Dan Petrescu a anunțat că va odihni o bună parte din echipa care a jucat cu Sevilla în Europa League, la partida cu Universitatea Craiova. Antrenorul campioanei CFR anunță că ia în considerare să lase toată echipa de joi pe bancă, pentru a testa fotbaliștii care au evoluat mai puțin în acest sezon, înaintea intrării în play-off.

Liga 1 / Etapa 26 (ultima din campionatul regular) – program, clasament, rezultate:

Sâmbătă, 22 februarie: FC Voluntari – FC Hermannstadt 2-0, FCSB – Chindia Târgoviște 1-1.
Duminică, 23 februarie – ora 16.30: FC Viitorul – Academica Clinceni, ora 16.30: Gaz Metan Mediaș – Dinamo București, ora 16.30: Astra Giurgiu – Sepsi, ora 20.00: Universitatea Craiova – CFR Cluj.
Luni, 24 februarie – ora 20.00: FC Botosani – Poli Iași. 

Clasament:
1.CFR Cluj 49 puncte (golaveraj 49-16)
2.„U“ Craiova 46 (41-26)
3.FCSB 44 (37-29)
4.Botoşani 42 (34-29)
5.Astra 41 (36-27)
6.Mediaş 40 (33-30)
7.Viitorul 39 (44-29)
8.Dinamo 34 (37-40)
9.Sepsi 32 (28-24)
10.Chindia 25 (29-47)
11.Hermannstadt 25 (26-44)
12.Iaşi 22 (25-38)
13.Clinceni 21 (30-47)
14.Voluntari 20 (22-45)

Craiova, avantajată de programul CFR-ului. Petrescu îşi menajează vedetele

CFR Cluj întâlnește Craiova duminică, de la ora 20:00, pe „Ion Oblemenco”, la trei zile de la partida cu Sevilla, încheiată 1-1 în prima manșă a șaisprezecimilor Europa League.

La conferința de presă susținută înaintea plecării în Bănie, Dan Petrescu a anunțat că cei mai mulți dintre fotbaliștii care au evoluat cu Sevilla vor sta pe bancă la partida de duminică, iar Craiova poate fi considerată favorită la titlu, datorită condițiilor bune de care dispune clubul.

„Noi plătim prețul cupelor europene, am vrut cupe europene… Craiova este clar favorită pentru meciul ăsta, noi vom odihni mulți jucători, dar măcar voi vedea dacă cei care au evoluat mai puțin până acum pot face față în play-off.

Ei joacă bine acasă, sunt pe val, au bani, au jucători foarte buni, stau bine din toate punctele de vedere, au arbitraje foarte bune, nu țin minte o greșeală împotriva lor în acest sezon.

CRAIOVA – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2020. Corneliu Papură: Să sperăm că vom reuşi să marcăm

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Corneliu Papură, a prefaţat astăzi, într-o conferinţă de presă, derbiul cu CFR Cluj, programat duminică, de la ora 20.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“. Tehnicianul Ştiinţei a studiat cu atenţie rivala şi consideră că gruparea ardeleană va fi greu de răpus, însă nu imposibil.

„Ne aşteaptă un meci împotriva unei echipe foarte puternice, cu un parcurs excepţional în cupele europene. Dar ce poate fi mai frumos decât să evoluezi împotriva unei echipe puternice, cu un stadion plin şi să te baţi pentru primul loc? Cred că asta aşteaptă fiecare fotbalist în cariera lui. CFR are un lot destul de numeros şi egal valoric. Cred că indiferent de echipa pe care o va folosi va fi un adversar puternic pentru noi. Să sperăm că vom reuşi să marcăm. Întâlnim într-adevăr o echipă solidă în defensivă, cu jucători cu experienţă, foarte grupaţi pe faza de apărare. Nu-şi asumă multe riscuri şi este o echipă foarte pragmatică pe faza de atac. Trebuie să fim atenţi la ocaziile pe care ni le creem şi să înscriem. Probabil că nu vor fi multe împotriva unei echipe precum CFR. Trebuie să punem presiune pe CFR Cluj dacă vrem să marcăm. Şi să fim atenţi la fazele fixe. Cu toţii ştim că au marcat în acest fel foarte multe goluri“, a spus Papură, care nu va conta pe Acka – accidentat.

CRAIOVA – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2020. „Vrem să intrăm cu cât mai multe puncte în play-off“

Strategul Ştiinţei îşi doreşte mult victoria, în perspectiva abordării play-off-ului cu un moral excelent şi cu o „zestre“ cât mai bună în clasament.

„Este important să câştigăm. Care va fi diferenţa nu mai contează. Vrem să intrăm cu cât mai multe puncte în play-off şi de acolo vom vedea ce vom reuşi. Un punct ar fi mulţumitor în funcţie de jocul pe care-l prestezi. După meci te poţi declara mulţumit sau nemulţumit de rezultat. Este important să practicăm un joc bun şi să reuşim să câştigăm. Nu văd niciun avantaj sau vreun dezavantaj în privinţa programului din play-off, dacă termini pe locul 1 sau locul 2. Oricum joci cu toate echipele. Singurul lucru la care mă gândesc este să câştig. Până la cupele europene trebuie să demonstrăm în campionatul nostru că suntem puternici. Mă interesează doar ce se întâmplă la Universitatea Craiova, nu mă interesează cine completează ultimele două locuri din play-off“, a declarat Corneliu Papură. 

CRAIOVA – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2020. Corneliu Papură se bazează şi pe aportul publicului

Întrebat de presiunea publicului, Corneliu Papură s-a arătat bucuros că se va juca meciul cu „casa închisă“:

„Cu siguranţă e o atmosferă specială aici. Am trăit pe pielea mea, când am învins pe Steaua aici cu 3-1, cu un stadion arhiplin. Suporterii ne-au condus efectiv către victorie atunci. Sper să o facă şi duminică. E un lucru bun că publicul prezintă atâta interes după ultimele rezultate. Împreună cu ei, noi în teren şi suporterii în tribune, o să facem o echipă puternică“.

Papură este pe aceeaşi lungime de undă cu antrenorului CFR-ului, Dan Petrescu, şi spune că ar fi fost bine ca la acest meci să fi beneficiat de sistemul video de arbitraj.

„Ar fi rău ca o decizie de arbitraj să schimbe soarta meciului, pentru că munceşti şi… Nu este plăcut pentru niciuna dintre echipe. Să sperăm că deciziile arbitrului nu vor influenţa deznodământul partidei. Arbitrul e pus acolo ca să ia deciziile corecte. Dacă ar fi VAR ar fi bine pentru toată lumea, chiar şi pentru arbitri, pentru că şi ei pot greşi“, a comentat Corneliu Papură.

Rămâneţi pe RomaniaTV.net pentru cele mai bune informaţii despre derby-ul Craiova – CFR Cluj.