Creatorul Pokemon Go: „Jocul va fi dezvoltat. Vor exista noi elemente ale universului Pokemon”

John Hanke, fondatorul Niantic Labs și creatorul aplicației și al jocului extrem de popular Pokemon Go a fost primit cu aplauze, duminică,în ziua încheierii evenimentului Comic-Con,organizat anual în San Diego, acesta discutând despre jocul devenit viral și despre o posibilă dezvoltare a aplicației.

25 iul. 2016, 08:45
Creatorul Pokemon Go: „Jocul va fi dezvoltat. Vor exista noi elemente ale universului Pokemon”

John Hanke, fondatorul Niantic Labs și dezvoltatorul jocului Pokemon Go, a fost ovaționat de mai mult de 6.500 de fani pe scena rezervată de obicei personalităților din studiourile TV sau cele ale rețelelor de televiziuni, scrie reporterntv.ro.

Hanke a declarat că popularitatea la nivel global a jocului, care incorporează creaturi animate și viu colorate din universul Pokemon creat de Nintendo, în lumea reală folosind procedeul realității augmentate (AR) și tehnologia GPS Google, este „impresionantă”.

Citeşte şi Doi canadieni porniţi la vânătoare de pokemoni au trecut ilegal graniţa în SUA

Jocul, lansat pe 6 iulie, este o dezvoltare a unei aplicații anterioare a Niantic Labs pe bază de AR, numită „Ingress”, despre care Hanke a declarat că a câștigat popularitate după lansarea lui Pokemon Go.

Pokemon Go a captivat fanii din jurul lumii, cu 21 de milioane utilizatori activi în SUA în mai puțin de două săptămâni de la lansare. Acțiunile la bursă ale Nintendo au înregistrat o creștere fulminantă de la lansarea jocului.

Hanke a declarat că actualizările și noile caracteristici ale jocului vor fi disponibile în lunile și anii viitori pe măsură ce jocul se dezvoltă pentru a include mai multe creaturi și elemente ale vastului univers Pokemon.

Citeşte şi Jocul Pokemon Go generează un comportament autist

În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu publicul, Hanke a declarat că echipa sa era conștientă de erorile din joc și că acestea sunt în curs de reperație, precizând că a ținut cont de sugestiile fanilor referitor la ce alte elemente să adauge, precum posibile funcții pentru înmulțirea Pokemonilor.

Acesta a declarat că echipa sa lucrează la îmbunătățirea funcțiilor „Pokestops” și „gyms,” (locurile în care utilizatorii jocului își pot antrena Pokemonii), localizate în diferite zone din preajma ariei în care trăiește un utilizator, și a dezvăluit identitățile a trei lideri virtuali ai echipelor – Blanche pentru Echipa Mystic, Spark pentru Echipa Instinct și Candela pentru echipa Valor.

Prin aplicație jucătorii pot merge pe jos, în realitate, în propriul cartier, pentru a vâna și captura personaje de desene animate virtuale, care apar pe ecranele telefoanelor lor inteligente prin scanare, cu ajutorul camerei foto.

Dezvoltatorul a declarat că AR „poate intensifica lucrurile pe care le facem deja să iasă din casă”, și își dorește ca Pokemon Go să încurajeze oamenii să iasă din casă, să devină activi și să întâlnească noi persoane.