Credeţi că ne tragem numai din MAIMUŢĂ? Greşit! O contribuţie a avut şi … PORCUL

Un genetician american susţine o teorie potrivit căreia specia umană ar fi început ca un hibrid între o femelă cimpanzeu şi un mascul porc.

30 nov. 2013, 16:10
Credeţi că ne tragem numai din MAIMUŢĂ? Greşit! O contribuţie a avut şi … PORCUL

Prestigiosul cercetător genetician american Eugene McCarthy, de la Universitatea Georgia, care este, totodată, şi un mare specialist în hibridizarea speciilor animale, susţine teoria potrivit căreia omul ar proveni în egală măsură din maimuţă şi din porc.

McCarthy afirmă că, deşi avem o mulţime de trăsături comune cu ale cimpanzeilor, avem în acelaşi timp şi multe caracteristici care nu se regăsesc la alte primate, caracteristici distincte ce sunt, cel mai probabil, rezultatul unei origini hibride a speciei umane. Astfel, pe lângă caracteristicile primatelor, omul ar avea şi caracteristici genetice ale „Sus scrofa”, adică ale porcului ordinar, după cum a explicat expertul american pe site-ul său, Macroevolution.net, citată de Daily Mail.

Vezi şi Cel mai SINISTRU pictorial posibil. Modelele au fost acoperite cu CARNE de PORC FOTO

Deşi este doar ipotetică, el afirmă că ar avea destule dovezi pentru a o susţine, cum ar fi, de pildă, tegumentul aproape lipsit de păr, stratul subcutanat de grăsime, ochii de culoare deschisă, gene lungi sau nasul mai proeminent, caracteristici care sugerează mai degrabă asemănarea omului cu porcul, nu cu maimuţa.

Citeşte şi Trocuri ciudate înainte de Crăciun. Ce oferă românii la schimb pentru un porc VIDEO

Şi organele interne ale omului au caracteristici asemănătoare cu cele ale porcului şi au şi aplicaţii medicale, cum ar fi, de pildă, ţesuturile cutanate şi valvele inimii prelevate de la porc şi care pot fi folosite în medicină, la transplanturi, acestea fiind organe fiind compatibile cu organismul uman în majoritatea cazurilor.

Vezi şi Lady Gaga, de RÂSUL lumii. Vedeta s-a deghizat în PORC FOTO

Cercetătorul american explică însă uluitoarea asemănare a omului cu maimuţa prin faptul că, după o iniţială împerechere a primatelor cu porcul ar fi rezultat nişte organisme hibride care, la un moment dat, s-ar fi împerecheat mai mult cu primatele şi ar fi dat astfel naştere la noi generaţii mai asemănătoare cu acestea.