Credite doar cu buletinul, direct de la tonomat. Dobânzile sunt uriaşe

Credite prin sms sau direct de la tonomat, în piaţă, cu buletinul şi fără adeverinţă de salariu. Sună tentant, însă, doar la prima vedere. În realitate, clienţii ajung să plătească dobânzi anuale uriaşe, care pot ajunge şi la 4.000%

22 feb. 2017, 08:48
Credite doar cu buletinul, direct de la tonomat. Dobânzile sunt uriaşe

Instituţiile financiare nebancare îşi fac loc prin marile magazine, iar în zonele aglomerate s-au montat deja creditomate.

Acestea sunt un fel de tonomate care ajută la luarea rapidă a unui credit. Practic, tot ce trebuie făcut este să completăm o cerere cu datele din bulentin, nu este nevoie de adeverinţă de salariu, iar într-o oră afli dacă primeşti sau nu creditul. Dacă răspunsul este unul pozitiv, atunci în cel mult două zile ai banii în cont.

Deşi pare foarte simplu, nu este deloc asa. În spatele acestei tranzacţii sunt foarte multe costuri şi dobânzi foarte mari. De exemplu, dacă împrumutul este de 1.000 de lei, în cinci ani ajungi să plăteşti 4.000 de lei. Dacă împrumutul ar fi fost luat de la bancă, suma pe care ajungi să o plăteşti este de doar 1245 de lei.


loading...