Crematoriile din Germania, afectate de criza gazelor. Oamenii se tem că nu îşi vor mai putea incinera morţii

Crematoriile din Germania încep să fie afectate din cauza crizei de gaze. Oamenii se tem că dacă Rusia va întrerupe furnizarea gazelor nu îşi vor mai putea incinera morţii.
Filip Stan
03 aug. 2022, 12:15
Crematoriile din Germania, afectate de criza gazelor. Oamenii se tem că nu îşi vor mai putea incinera morţii

Crematoriile din Germania, afectate de criza gazelor. În timp ce sancţiunile occidentale sporesc tensiunile dintre Europa şi Moscova, Germania este în alertă pentru o posibilă întrerupere a furnizării gazelor de către gigantul Gazprom.

Crematoriile din Germania, afectate de criza gazelor. Trei sferturi din morţi sunt incineraţi

Citeşte şi Bank of America: Criza gazelor din UE a trecut de la un scenariu „rău” la un scenariu „teribil”

În Germania, întreprinderile, inclusiv crematoriile, au început să elaboreze planuri de urgenţă pentru a face faţă creşterii costurilor gazului şi riscului ca acesta să nu mai fie disponibil.

Svend-Joerk Sobolewski, preşedintele unui consorţiu german de incinerare, este de părere că în cazul în care se trece la raţionalizarea gazului, ar trebui să se ţină cont de faptul că majoritatea crematoriilor nu pot funcţiona fără gaz.

„Nu poţi opri moartea”, a spus Svend-Joerk Sobolewski.

Cifrele Asociaţiei de Pompe Funebre din Germania arată că din cele aproximativ un milion de persoane care mor în fiecare an în această ţară,  aproape trei sferturi sunt incinerate.

În comparaţie cu alte ţări europene, Germania are cei mai mulţi morţi incineraţi, a declarat pentru Reuters Stephan Neuser, şeful asociaţiei.

Acesta spune că totul ţine de o veche tradiţie din fosta Germanie de Est, unde aproape toate înmormântările se făceau prin incinerare. De asemenea, oamenii preferă urnele în locul mormintelor pe care nu le-ar mai putea vizita şi întreţine.

Pe termen mai lung, trecerea de la gaz la electricitate ar putea fi o opţiune, dar şeful Asociaţiei de Pompe Funebre a spus că acest lucru nu s-ar putea întâmpla rapid, potrivit Mediafax. 

Pe termen scurt, o opţiune ar fi reducerea temperaturii medii a cuptoarelor la 750 de grade Celsius de la 850 Celsius în prezent, ceea ce ar putea economisi între 10% şi 20% din gaz, dar a precizat că această măsură necesită un permis special din partea autorităţilor statelor.

De asemenea, crematoriile opresc unele cuptoare, în timp ce pe altele le ţin în permanenţă în funcţiune, pentru ca acestea să nu se răcească şi să necesite mai mult gaz pentru a fi reîncălzite.

„În cazul unei pene de gaz, am putea să continuăm să operăm instalaţiile care sunt fierbinţi … Asta înseamnă că am putea apoi să continuăm să lucrăm cu o putere redusă”, a declarat, pentru Reuters, administratorul unui crematoriu din Dachsenhausen, în vestul Germaniei.

Sobolewski, de la consorţiul german de incinerare, a declarat că această măsură ar putea reduce cantitatea de gaz folosită cu până la 80%, dar că nu toate crematoriile au o cerere suficientă pentru a justifica acest model. Cooperarea în întregul sector ar putea ajuta.

Ministerul german al Mediului a precizat că lucrează cu autorităţile regionale la emiterea de decizii pentru posibile excepţii privind temperatura minimă, adăugând că acestea vor fi disponibile în următoarele săptămâni.

Citeşte şi Ursula von der Leyen jură că a renunțat la consumul de gaze: „Acasă folosim asta” / Bruxellesul strânge cureaua în toată Europa

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!