Crește numărul victimelor în urma exploziei care a avut loc într-un bloc din Suceava. Autoritățile au dezvăluit care a fost cauza deflagrației. Pagubele sunt uriașe

O explozie puternică a avut loc luni dimineață într-un bloc de locuințe din Suceava. În urma exploziei, cinci persoane au fost rănite, 16 apartamente au fost avariate și 22 de maşini aflate în apropierea blocului, au fost afectate. Reprezentanții ISU Suceava au transmis că deflagraţia s-a produs din cauza unei mari acumulări de gaze.

05 dec. 2022, 21:01
Crește numărul victimelor în urma exploziei care a avut loc într-un bloc din Suceava. Autoritățile au dezvăluit care a fost cauza deflagrației. Pagubele sunt uriașe
Imagini cu pagubele înregistrate în urma exploziei care a avut loc într-un bloc din Suceava

Crește numărul victimelor în urma exploziei care a avut loc într-un bloc din Suceava. Cinci persoane au fost rănite în urma unei explozii, care a avut loc luni dimineață într-un bloc de locuințe din Suceava.

Citește și Explozie puternică la Suceava, într-un bloc de locuinţe: „Sunt distrugeri si pagube materiale foarte mari”

Crește numărul victimelor în urma exploziei care a avut loc într-un bloc din Suceava

Cinci persoane care se aflau în apartament în momentul în care a avut loc tragicul eveniment, au ajuns la spital.

Este vorba despre un bărbat de aproximativ 60 de ani, care a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului și care a fost aruncat de suflul exploziei de la etajul doi al blocului, dar și de soţia acestuia, care are arsuri pe abdomen şi faţă. O altă victimă de sex feminin a suferit o fractură de bazin, după ce a căzut tavanul pe ea, însă nu a necesitat internare în spital.

Iar la câteva ore de la incident, alte două victime s-au prezentat la spital cu diferite traumatisme, însă nu au rămas internate.

Care a fost cauza deflagrației

Potrivit reprezentanților ISU, explozia s-a produs în urma unei mari acumulări de gaze în apartamentul nr. 8 din scara E a blocului 139 din Suceava.

„Am auzit un zgomot infernal. Nu-l pot asocia cu nimic, credeţi-mă. O bubuitură teribilă, am simţit că îmi plesneşte capul. M-am trezit dintr-o dată prinsă ca într-o menghină. Acum îmi dau seama că patul s-a rupt în două şi m-a prins la mijloc ca un sandwich, cu dulapul dărâmat deasupra. Nu puteam să mă mişc, nu puteam să respir… Cu greu mi-am revenit. Am început să strig după ajutor pentru că nu mă puteam mişca. Acum îmi dau seama că n-avea cine să vină. Patul s-a făcut bucăţi, bucăţi şi a fost o portiţă de ieşire, m-am târât ca o râmă. Când am ieşit pe hol am văzut uşa de la intrare în cadă în baie, sufrageria nu mai exista, s-a dus cu totul în jos, nu mai există nimic. Am ieşit în pijamale afară. Am crezut că vin ruşii. Sincer, am crezut că ruşii ne bombardează. A fost un zgomot cumplit, un huruit teribil. Am simţit o cumplită panică”, a declarat femeia care locuia deasupra apartamentului în care a avut loc explozia.

Șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Costică Ghiaţă, a transmis că explozia s-a produs în dormitorul locuinţei, în momentul în care proprietarul a aprins lumina. Foarte ciudat este faptul că centrala şi aragazul erau amplasate în balconul apartamentului, nu în dormitor.

Autoritățile au transmis că deocamdată nu se ştie dacă acumularea de gaze s-a produs pe fondul unei defecţiuni sau din cauza unei exploatări necorespunzătoare a centralei termice sau a aragazului. Aceste aspecte vor fi clarificate în urma unei expertize mai amănunțite.

Citește și Piaţa 1 Decembrie distrusă de un incendiu puternic. Mai multe magazine s-au făcut scrum