Creşterea pensiilor, în pericol din cauza crizei. "Deficitul e îngrijorător. Nu putem decide cu cât vor creşte până nu avem datele"

Publicat: Miercuri, 29 Iulie 2020 10:26 // Actualizat: Joi, 30 Iulie 2020 07:52 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a avertizat că România se confruntă cu un "deficit îngrijător" care îndeamnă autorităţile la prudenţă privind "orice creştere de cheltuieli". Şeful Executivului a explicat că pensiile şi alocaţiile vor creşte, însă nu a precizat cu cât vor fi majorate până când nu va avea datele economice.

Ludovic Orban a afirmat că deficitul bugetar nu trebuie comparat cu cel din alţi ani.

"Nu numai România, toată lumea se confruntă cu o pandemie care a generat o criză economică foarte puternică şi a generat scăderea veniturilor pe care le obţine statul român (...) Deficitul este un deficit îngrijorător de care trebuie să ţinem cont şi care ne îndeamnă la foarte multă prudenţă în ceea ce priveşte orice creştere de cheltuieli", a afirmat premierul.

CREŞTERE PENSII. Anunţul de ultimă oră al ministrului Muncii: Pensiile trebuie să crească

Şeful Executivului a recunoscut că există o presiune exercitată asupra guvernanţilor în privinţa creşterii pensiilor, însă a precizat că nu a văzut vreo "ţară europeană în care să se crească pensii şi salarii în sectorul public în această criză gravă sanitară care a generat o criză economică"

"Nu putem decide cu cât vor creşte pensiile până nu avem datele economice: raportul semestrial privind situaţia bugetar-financiară, prognozele privitoare la evoluţia economiei, alte prognoze realizate de institute internaţionale. Economia României e în cadrul economiei globale. Depindem de evoluţia economiei mondiale, mai ales a economiilor europene.

În funcţie de aceste date, vom stabili care este procentul cu care se pot creşte pensiile. Pensiile şi alocaţiile vor creşte, dar concret cu un cuantum care să fie suportabil de către economia României", a menţionat premierul Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu anunţă moţiunea de cenzură: "Avem 202 semnături şi urmează să negociem cu ceilalţi lideri politici"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
creşterea pensiilor Ludovic Orban pensii premier
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H