Crimă în Spania. Un român şi-a înjunghiat soţia, apoi s-a sinucis

În noaptea de Anul Nou a avut loc o crimă în Spania, în oraşul Torrejon, din apropierea Madridului. Un român şi-a înjunghiat soţia în faţa copiilor, apoi s-a sinucis. Poliţia spaniolă a intervenit în noaptea de Revelion la domiciliul unei familii de români, după ce vecinii au reclamat că au auzit ţipete.

01 ian. 2021, 19:47
Crimă în Spania. Un român şi-a înjunghiat soţia, apoi s-a sinucis
Un român şi-a înjunghiat soţia în faţa copiilor, apoi s-a sinucis

Crimă în Spania. Primele informaţii din anchetă arată că românul în vârstă de 37 de ani şi-ar fi ucis soţia, cu nouă ani mai tânără, înjunghiind-o în mod repetat chiar sub ochii celor doi copii ai cuplului. Omul şi-ar fi luat apoi singur viaţa, potrivit 20minutos.es, citat de Stirileprotv.ro.

Crimă în Spania

Anchetatorii nu ştiu de ce s-a ajuns la o astfel de tragedie, dar presupun că ar fi vorba de un caz de violenţă domestică. Cei doi copii, în vârstă de 8 şi 10 ani, au ajuns în grija serviciilor sociale spaniole.

Citeşte şi: Creştere îngrijorătoare a cazurilor de covid în Spania. Sunt luate în calcul înăsprirea măsurilor de Sărbători

Coronavirus Spania. Se va întocmi un registru cu persoanele care refuză vaccinarea

Autorităţile spaniole vor ţine un registru cu persoanele ce refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, fişier la care vor avea acces şi alte state europene, dar nu va fi făcut public, a anunţat luni ministrul spaniol al sănătăţii, Salvador Illa.

Ministrul Salvador Illa a asigurat că acest registru nu va fi făcut public şi va fi elaborat ”cu cel mai mare respect pentru protecţia datelor”, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Declaraţia sa survine la o săptămână după publicarea unui studiu al Centrului de investigaţii sociologice, un institut de sondare al guvernului de la Madrid, care a relevat o scădere spectaculoasă a procentului spaniolilor reticenţi faţă de vaccinare, de la 47% în noiembrie la 28% în decembrie, în timp ce procentul celor care sunt de acord să se vaccineze a crescut de la 36,8% la 40,5%.

Spania, una dintre ţările europene cele mai greu lovite de pandemie, cu peste 50.000 de decese conform datelor oficiale, a început duminică vaccinarea cu vaccinul produs de Pfizer-BioNTech.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii din Spania spune că sfârşitul pandemiei va fi în 2022. Condiţia ca acest lucru să se întâmple

Guvernul de la Madrid şi-a stabilit ca ţintă vaccinarea a circa 2,5 milioane de persoane – din categoriile prioritare sau cele mai vulnerabile – până la sfârşitul lunii februarie şi să ajungă până în vară la 15-20 de milioane de persoane vaccinate, dintr-o populaţie totală de circa 47 de milioane de locuitori.