CRIMEEA: Rezultatele PARŢIALE ale REFERENDUMULUI vor fi anunţate DUMINICĂ, iar cele finale, LUNI

Primele rezultate parțiale ale referendumului cu privire la reatașarea Crimeii la Rusia vor fi cunoscute la puțin timp după închiderea birourilor de vot, după ora locală 20:00 (18:00 GMT).  Rezultatele finale ale votului, care va începe la ora locală 08:00 (06:00 GMT), vor fi anunțat luni dimineață.

RomaniaTV.net
15 mart. 2014, 16:14
CRIMEEA: Rezultatele PARŢIALE ale REFERENDUMULUI vor fi anunţate DUMINICĂ, iar cele finale, LUNI

Acest anunţ a făcut sâmbătă, de Mihailo Malișev, președintele comitetului de organizare a acestei consultări populare, conform AFP, citată de Agerpres. Conform aceluiași oficial, acest eveniment va fi acoperit de 623 de jurnaliști acreditați, reprezentând 129 de instituții media.

Corectitudinea referendumului va fi supravegheată de 135 de observatori străini, proveniți din 23 de țări. Observatorii internaționali vor fi recunoscuți după o insignă roșie, în timp ce observatorii locali vor purta o insignă albastră.

Institutul de studii sociologice și politice al Republicii Crimeea a publicat în această săptămână un sondaj de opinie cu privire la rezultatul referendumului conform căruia 77% dintre alegători se vor pronunța pentru alipirea la Rusia.

Presa va fi autorizată să filmeze numărătoarea buletinelor de vot care vor fi împărțite în trei: cele care susțin alipirea de Rusia, cele care susțin o autonomie lărgită și cele anulate.

Militarii ucraineni aflați în Crimeea vor putea participa la vot dacă vor primi permisiunea ofițerilor superiori.

Pentru acest referendum au fost tipărite aproximativ 1,5 milioane de buletine de vot — număr care corespunde totalului populației cu drept de vot din republica autonomă plus 1%, conform organizatorilor. Bugetul organizării se ridică la suma de 1,3 milioane de euro și este acoperit integral din fondurile locale.