Criminal în serie, mort în închisoare. „Dating Game Killer” a ucis inclusiv o fetiţă de 12 ani, după ce a răpit-o

Rodney Alcala, în vârstă de 77 de ani, condamnat la moarte în statul California pentru uciderea unei fete de 12 ani și a altor patru femei a murit sâmbătă din cauze naturale, într-un spital lângă închisoarea de stat Corcoran.

25 iul. 2021, 17:31
Criminal în serie, mort în închisoare. „Dating Game Killer” a ucis inclusiv o fetiţă de 12 ani, după ce a răpit-o

Rodney Alcala, criminal în serie cunoscut sub numele de „Dating Game Killer”, după ce a participat la o emisiune TV din SUA, a fost condamnat în 2010. Pe lângă crimele din California, el a pledat vinovat și pentru asasinarea altor două femei din New York.

Alcala a fost condamnat la moarte în districtul Orange în 1980 pentru răpirea și uciderea lui Robin Samsoe, în vârstă de 12 ani. Sentința sa a fost anulată de Curtea Supremă din California și i s-a permis un nou proces. A primit aceeași pedeapsă în cel de-al doilea proces, dar aceasta a fost din nou anulată în 2003.

În anii care au urmat, anchetatorii au descoperit dovezi care îl leagă pe Alcala de celelalte crime din California. La procesul din 2010, el a fost găsit vinovat de uciderea lui Samsoe, precum și a altor patru femei cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani în perioada 1977 – 1979, scrie The New York Times.

Citeşte şi Celebru criminal în serie, mort în închisoare, la 79 de ani. Trupurile mai multor victime nu au fost găsite nici până în prezent

În septembrie 1978, Alcala a participat la The Dating Game, o emisiune TV americană în care o femeie chestiona trei bărbați ascunși, înainte de a alege unul pe baza răspunsurilor sale. Alcala a fost selectată la sfârșitul spectacolului, dar femeia a spus mai târziu că a decis să nu se întâlnească cu el după o conversație în culise, descriindu-l ca fiind „înfiorător”.

În 2012, Alcala a fost condamnat la închisoare pe viață.

Citeşte şi Criminal în serie, mort de coronavirus. „Spintecătorul din Yorkshire” a ucis cel puţin 13 femei