Criminala de Braşov: Copilul era un fel de creaţie făcută din vrăji, o plăsmuire a spiritelor

Femeia din Braşov care şi-a ucis bebeluşul de şase luni prin decapitare a fost transferată, miercuri, din arestul IPJ Braşov la Spitalul Penitenciar Jilava, de unde va fi trimisă la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti pentru a fi supusă unor teste psihiatrice, pentru a se stabili dacă avea discernământ în momentul în care a comis crima.

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 14:23
Criminala de Braşov: Copilul era un fel de creaţie făcută din vrăji, o plăsmuire a spiritelor

Braşoveanca a fost adusă încătuşată la Curtea de Apel Braşov, miercuri, în jurul orei 09.00, unde s-a judecat recursul la decizia Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov de arestare preventivă. Instanţa a respins recursul, astfel că femeia a rămas în arest.

Monica Iudeanu, în vîrstă de 27 de ani, a spus, în faţa judecătorilor, că bebeluşul ei de şase luni nu era un copil obişnuit, ci „o plăsmuire a spiritelor”, „un fel de creaţie făcută din vrăji” şi că a auzit pe hol vocea lui Dumnezeu care i-a spus că vine Apocalipsa şi i-a poruncit să omoare de îndată bebeluşul, iar ea a executat ordinul.

Femeia a mai spus că de mai multă vreme are senzaţia că o urmărea cineva şi că vrea să îi facă rău soţului ei, iar faptul că a fost arestată este tot mâna celor care îi fac vrăji şi care vor să o ţină departe de familie. Ea a spus că noaptea aude cum soţul ei este bătut de cineva. Braşoveanca chiar a cerut judecătorilor să îi pedepsească pe cei care nu o lasă să doarmă şi o violează.

Iudeanu le-a mai povestit judecătorilor că a fost în ultima vreme la medicul ei de familie care „lua mai multe chipuri” în timp ce vorbea cu ea şi îl acuză că i-ar fi făcut vrăji.

Soţul femeii, Iosif Iudeanu, a fost prezent la Curtea de Apel când a fost audiată soţia sa. El a declarat jurnaliştilor că îi este foarte greu, dar speră că îi va da Dumnezeu putere să îşi crească copiii. Bărbatul a mai spus că ştia că soţia lui avea probleme psihice, dar că nu se aştepta să fie atât de grav. El a mai spus că o iartă pe soţia sa pentru ceea ce a făcut.

Monica Iudeanu a fost arestată preventiv pentru 29 de zile pentru omor deosebit de grav, pe 25 februarie, conform unei decizii a Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov. Femeia şi-a ucis bebeluşul pe 24 februarie, decapitându-l cu un satâr. Ea şi-a motivat gestul în faţa procurorilor invocând versete din Vechiul Testament, spunând că l-a adus ca jertfă lui Dumnezeu. După ce l-a tăiat în mai multe bucăţi, l-a pus în pungi de plastic şi l-a depozitat într-o cameră ce era folosită ca depozit. Ea a fost găsită de soţul ei, Iosif Iudeanu, în jurul orei 15.00, bărbatul fiind cel care a cheamt Poliţia.

Iosif şi Monica Iudeanu mai au şase copii – cinci băieţi şi o fată, cu vârste între doi şi nouă ani.