Criminalul din Norvegia, Anders Breivik, a scăpat de închisoare

Anders Behring Breivik nu era în deplinătatea facultăţilor mintale când a comis atentele din Norvegia, spun pishiatrii. Ultimul cuvânt privind responsabilitatea penală a lui Breivik i-a revenit tribunalului. Parchetul norvegian a declarat că Breivik nu va mai fi judecat.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 11:59
Criminalul din Norvegia, Anders Breivik, a scăpat de închisoare

Extremistul de dreapta care a ucis 77 de persoane în urmă cu patru luni în Norvegia nu va fi condamnat la închisoare, dar trebuie internat într-o instituţie psihiatrică. Conform experţilor, Behring Breivik suferă de „schizofrenie paranoidă”, o afecţiune mentală care i-ar fi alterat judecata înainte şi în momentul atacurilor.

Pe parcursul celor 13 întâlniri pe care psihiatrii le-au avut cu criminalul, acesta s-a arătat cooperant şi dornic să ofere cât mai multe informaţii. După tratamentul de specialitate, primit în clinica în care va fi reţinut, Breivik ar putea fi eliberat sau ar putea fi trimis într-o închisoare, dacă se va considera că mai prezintă pericol pentru societate.

Anders Breivik recunoscuse la prima audiere publică de luna aceasta faptul că ucis cele 77 de persoane pe 22 iulie, în atacul din tabăra de copii şi în atacul cu maşina capcană, dar negase vina criminală care i se aducea.

Procesul lui Anders Behring Breivik, autorul atacurilor comise în Norvegia pe 22 iulie, urma să înceapă pe 16 aprilie 2012.


loading...
Partenerii noștri