Crin Antonescu: Atitudinea lui Tăriceanu este cea mai ruşinoasă a unui fost preşedinte PNL

Președintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni că atitudinea senatorului independent Călin Popescu-Tăriceanu cu privire la candidatura la șefia Senatului este "cea mai rușinoasă" a unui fost președinte al liberalilor, arătând că grupul senatorial al PNL va avea un candidat la conducerea acestui for, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
10 mart. 2014, 14:02
Crin Antonescu: Atitudinea lui Tăriceanu este cea mai ruşinoasă a unui fost preşedinte PNL

„Dacă aceasta este alegerea lor, nu comentez alegerea altor grupuri. Eu sunt interesat de poziția PNL. (…) Foarte probabil PNL va avea un candidat nu atât pentru că nu ar ști că nu are o majoritate, evident, majoritatea este de partea cealaltă, pentru a face foarte limpede că dl Tăriceanu, care nu mai este de bune zile membru al PNL, este candidat PSD”, a declarat Crin Antonescu, înainte de ședința grupului PNL din Senat.

În opinia sa, atitudinea lui Tăriceanu este „cea mai rușinoasă” a unui fost președinte al PNL.

„Din punctul meu de vedere nu mai merită comentarii, este probabil cea mai rușinoasă atitudine a unui fost președinte al PNL. PNL a avut mulți președinți, unii au murit în pușcăriile comuniste, alții au părăsit partidul, vezi Stoica, Stolojan, parcă totuși nu au fost în situația atât de jenantă încât să ajungă la mâna și la ușa PSD”, a spus liderul liberal.

El a subliniat că nici Tăriceanu nu mai are nimic în comun cu PNL din această postură și nici PNL cu acesta.

Întrebat dacă această candidatură a lui Tăriceanu ar face parte din încercarea PSD de a destructura PNL, Antonescu a răspuns: „Este o încercare disperată, nu este prima. Știți că și atunci când se pregătea Guvernul Ponta III, dl Ponta a spus public că așteaptă ca dl Tăriceanu să rupă ceva de la PNL, oferindu-i pentru asta și posturi în guvernul respectiv. Nu s-a reușit atunci. Se încearcă acum. Probabil se va încerca în continuare, pentru că la învestirea Guvernului Ponta III s-a intrat pe această logică de construire și întreținere de majorități împotriva votului dat de electorat”.