Criptomonedele, din ce în ce mai populare. Majoritatea americanilor vor să fie introduse cursuri în școli despre activele digitale

Criptomonedele au devenit din ce în ce mai populare în rândul publicului larg, motiv pentru care majoritatea părinților americani vor ca în școli să se predea mai multe informații despre aceste instrumente financiare. 

29 aug. 2022, 20:04
Criptomonedele, din ce în ce mai populare. Majoritatea americanilor vor să fie introduse cursuri în școli despre activele digitale
Inventatorul Dogecoin critică industria crypto

Mai bine de jumătate dintre părinții din SUA sunt de părere că pentru copiii lor este important să învețe despre criptomonede, blockchain sau Metaverse și ar trebui să se introducă lecții pe aceste subiecte, în unitățile de învățământ.

64% dintre părinții americani vor ca elevii să învețe despre criptomonede, 40% sunt în favoarea tehnologiei blockchain, iar 35% susțin introducerea cursurilor despre Metaverse, informează Study.com. Și mai mult entuziasm vine din partea tinerilor, proaspăt absolvenți de facultate. 67% dintre aceștia sunt în favoarea cursurilor despre criptomonede.

În schimb, mult scepticism există în ceea ce privește NFT-urile. Părinții americani nu au încredere în aceste asseturi digitale, etichetate din ce în ce mai des drept „țepe”. Eric Adams, primarul orașului New York, a spart gheața. Acesta a anunțat deja că susține introducerea unui curs despre criptomonede în programa școlară.

La studiul menționat au luat parte 800 de americani, iar o parte dintre ei investesc activ în piața cripto.

 

Consultant crypto: „’Petrecerea crypto’ s-ar putea să aibă undă verde din septembrie”

 

Piața crypto este în continuare la pământ. Prețul unui Bitcoin este la 20.000 de dolari. Totuși, în septembrie, investitorii pot spera la o creștere importantă, susține Mihai Daniel, cel mai cunoscut consultant crypto din România.

„’Petrecerea crypto’ s-ar putea să aibă undă verde din septembrie, pentru că din ce am înțeles – de la experți financiari mai pricepuți ca mine, din septembrie se dublează această sumă. Vor (n.r. instituțiile financiare) să aspire 60 de miliarde pe lună, din piață.

(…) ‘Jocul cu crypto’, tot cu dolari și cu euro și lire este făcut. Aceste fenomene financiare impactează piața crypto destul de mult. S-a declarat recesiune, piețele au reacțioant total opus așteptărilor maselor. Toată lumea se aștepta la un ‘crash’, așa ar fi fost normal, dar nu s-a întâmplat. Acum e posibil să avem o creștere până la 30.000 – 40.000 (n.r. – de dolari pentru un BTC) până în septembrie. ‘Charturile’, indicatorii ne arată că e un lucru posibil. Dar asta nu înseamnă că dacă noi ne îndreptăm spre 38.000 – 40.000 nu vom avea un ‘crash’ (…)”, a declarat Mihai Daniel.