Cristi Borcea, dezvăluiri din închisoare. Fostul acţionar nu mergea niciodată singur la baie: Îl sculam pe Victor

Cristi Borcea, fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo, a vorbit despre condițiile pe care le-a avut în închisoare de-a lungul celor aproape cinci ani în care a fost închis. Acesta susţine că fotbalul l-a băgat în închisoare şi norocul său a fost că a stat cu Giovanni şi Victor Becali.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 06:03
Cristi Borcea, dezvăluiri din închisoare. Fostul acţionar nu mergea niciodată singur la baie: Îl sculam pe Victor

Fostul acţionar a povestit cum nici la Poarta Alba, nici la Jilava nu sunt condiţii de lux. Acesta a povestit cum la Jilava duşul era pe secţie, iar pe oră se spălau 200 de persoane.

Citeşte şi: Borcea a chemat preotul în vestiar şi s-a pus în genunchi: „Dacă Steaua câştigă campionatul, voi nu mai aveţi ce căuta la Dinamo!

„De unde celulă de lux? Era un spectacol când veneau controalele să vadă celula lui Borcea. A venit și doamna ministru în control. Eram câte 12 în cameră. Dușul era pe hol, la 500 de metri. Unde era luxul? Nici la Poarta Albă, nici la Jilava n-aveau duș în cameră. La Jilava aveam pe secție dușul și făceam duș 200 de persoane într-o singură oră! Eu n-am stat niciodată doar cu Victor și Giovanni într-o cameră. De exemplu, la Jilava eram 4. Am stat eu cu Victor și cu alți doi. Dar celula era de 10 metri, fără duș, iar jumătate din cameră era baia” – Cristi Borcea.

Mai mult decât atât, afaceristul a povestit cum nu mergea singur la baie, fiind mereu însoţit de Victor Becali.

„Când mă duceam la baie, îl sculam pe Victor. Erau d-alea turcești… Dădeam cu bidonul în ușă să fugă șobolanii! Când am văzut prima dată, într-o noapte… Atunci l-am sculat pe Victor și apoi nu mă mai duceam singur niciodată”.

Fostul acţionar al echipei Dinamo susţine că fotbalul l-a prăbuşit şi l-a adus în puşcărie. Mai mult decât atât, acesta a vrut să ia mai multe medicamente după un meci pierdut cu Urziceni.

„Am fost prăbușit! Dar m-a luat Giovanni și mi-a dat o palmă. Am vrut să iau toate medicamentele… De la meciul ăla cu Urziceniul eu am ajuns să iau foarte, foarte multe medicamente. Campionatul ăla pierdut cu Urziceni m-a costat o operație pe cord, iar fotbalul m-a nenorocit, m-am dus la pușcărie”.

Cristi Borcea a activat în acționariatul lui Dinamo în perioada 1998-2012. În această perioadă, formația din Ștefan cel Mare a cucerit 4 titluri, 6 Cupe ale României și două Supercupe. În martie 2014 a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în Dosarul Transferurilor pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune.

A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare. În februarie 2019 a fost din nou condamnat, de această dată la la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre.

Borcea a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni de detenție.