Cristian Boureanu, secretul tinereții: „Beau multă apă. Beau o tărie înainte de masă, dorm 7 ore jumate pe noapte, merg pe jos și fac yoga”

Cristian Boureanu a fost invitatul serii în emisiunea "40 de întrebări cu Denise Rifai" de la Kanal D. Fostul politician a răspuns la cele mai comode întrebări adresate de jurnalistă.

10 oct. 2022, 00:24
Cristian Boureanu, secretul tinereții: „Beau multă apă. Beau o tărie înainte de masă, dorm 7 ore jumate pe noapte, merg pe jos și fac yoga”

Cristian Boureanu a fost întrebat despre viața personală, despre problemele cu băutura, viața din politică, incidentele violente în care a fost implicat și alte subiecte picante.

Ultimele relații amoroase pe care le-a avut Cristian Boureanu au fost cu femei cu zeci de ani mai tinere decât el. Laura Dincă, cea alături de care a avut o relație de șapte ani, era în clasa a XI-a atunci când au început să fie împreună, avea 18 ani. Următoarea iubită, Cristina Belciu e cu 26 de ani mai tânără. „Vă sperie femeile mature?”, l-a întrebat Denise Rifai.

„Doamne ferește! Mă sperie femeile prea serioase. Și oamenii, cu timpul, devin mult mai calculați. Și atunci nu ne mai lăsăm pradă sentimentelor. Și eu încerc să fug de asta, eu vreau să-mi las inima liberă. Nu știu dacă e bine sau nu, am cunoscut și femei mai apropiate de vârsta mea. Pe Laura am întrebat-o câți ani are imediat ce mi-a zis că e clasa a XI-a. Dacă se întâmplă să găsesc o persoană mai aproape de vârstă cu mine, nu e nicio problemă”, a răspuns Cristian Boureanu.

În câte belele v-a băgat alcoolul?

„Nu foarte multe. Incidentul cu chelnerul a fost înțeles greșit. Incidentul cu polițistul.. toată lumea spune că eram băut și am dat în el, nu e adevărat.

În ceea ce privește managementul furiei, am făcut câteva ore obligatorii atunci când am făcut și muncă în folosul comunității. Dar am făcut multe ore și cu un sensei care mi-a salvat viața, într-un sport numit Aikidō. Mi-am dat seama că nu merită în viață să stai lângă o femeie care te aduce în situația să simți că înnebunești și să urli. Nu merită să faci asta nici cu prietenii. Când vibrația nu mai există, mai bine schimbi o roată sau schimbi mașina”.

Denise Rifai: În 2010 ați fost inclus în topul celor mai sexy politicieni.. acum, la 50 de ani, sunteți un bărbat bine și jurnaliștii vă întreabă cum vă mențineți în formă. Care e secretul tinereții dvs?

„Cred că o să-mi fac podcast că mă oprește lumea pe stradă pe acest subiect. Cel mai important e să te ierți. Poate să fie un om care nu are trăsături frumoase, dar vezi cum îmbătrânește frumos. Îți recomand să citești această carte. Beau multă apă. Nu mă culc mai devreme de trei-patru ore după ce am mâncat. Beau o tărie înainte de masă, o pălincă, mai ales înainte de a mânca carne. Merg pe jos sau fac yoga și dorm șapte ore jumate pe noapte, nu îmi dau cu nimic pe față în afară de after-shave, iar pe ochi îmi dau doar cu apă. Și aș putea să continui la nesfârșit”.

Pentru ce ați primit de la Gabriel Oprea gradul de colonel și de ce vi l-a retras. Ce privilegiu v-a adus gradul de colonel?

„Niciun privilegiu. Chiar am refuzat la vremea aceea. Mi-a arătat în ce bază de legi mi l-a dat și l-am întrebat care au fost serviciile mele atât de mari…”.

Mai este justiția controlată politic în România?

„Nu știu, că nu mai fac parte din politică. Pot să spun că am trăit cu impresia, atunci când eram și eu în politică,… să spunem așa.. ca să ai succes în politică contează în ce parte te situezi. Mulți uită că în democrație și în dictatură lucrurile se schimbă. Nu știu astăzi ce se mai întâmplă și nici nu vreau să știu”, a declarat fostul politician.

Ați tras lozul câștigător în Dosarul Loteria?

„Nu. Hai să spunem adevărul. Am fost primit la DNA de un domn procuror, care stătea cu picioarele pe masă și care m-a amenințat că ne arestează și pe mine și pe avocatul meu. M-am dat foarte tare la el. 10 minute a durat audierea. A spus că voia să cunoască un politician celebru. Ulterior a fost dat afară. E vorba de fostul procuror Eva. Atunci asta mi s-a întâmplat. În 2011 am găsit un dosar la DNA care s-a închis și care avea trei pagini..”.

De câte ori ați băgat pumnul în gura presei?

„Niciodată. Nici acel citat nu e al meu. Am avut o comunicare bună cu presă. Faptul că uneori nu am vrut să răspund la unele întrebări era dreptul meu”.

În contextul dosarului de ultraj, cu care s-a ales după ce ar fi lovit un polițist, Denise Rifai l-a întrebat pe afacerist: „A fost o răzbunare politică? Cine v-a vrut în spatele gratiilor?”.

„Nu știu, am o mică bănuială, dar nu o să spun niciodată. Poliția m-a oprit de două ori. Eu dormeam. Și-a cerut vreodata scuze Parchetul că acele declarații nu au fost adevărate? Să spui că am sărit din mașină la polițist și că l-am agresat, să spui toate astea și să nu se fi întâmplat? Cum poți spune lucrurile acestea după ce ai văzut caseta? E trist să poți arunca cu acuzații având funcția publică în spate. Polițistul, astăzi, e anchetat de doi ani pentru că și-a rupt epoleții și uniforma. Tot judecătoarea care m-a anchetat și pe mine a spus că polițistul respectiv avea epoleții și uniforma intactă, el le-a rupt și și-a pătat uniforma de sânge. Pentru ce? E o poveste lungă”, a povestit Boureanu.

Întrebat de ce crede, totuși, că i s-a întâmplat ce i s-a întâmplat, Cristian Boureanu a amintit câteva momente în care a deranjat cu afirmațiile făcute: „Eu am vorbit, când toți tăceau, mi i-am pus pe toți pe cap. Eu am spus că Traian Băsescu a pierdut alegerile. Eu am spus că o să urmeze suspendarea”.

„Cât de frustrantă poate fi neputința?”, l-a întrebat Denise Rifai, referindu-se la perioada în care a stat în arest.

„Foarte. Dar m-a ajutat credința, yoga și Laura. În arest vorbesc. M-au ajutat Laura și fetița mea. Și au mai fost câteva persoane. Laura a fost alături de mine cum n-am crezut că poate o persoană de vârsta ei la acea vreme”, a afirmat el.

Unde ați greșit ca tată?

„Nu cred că am greșit ca tată decât în faptul că am fost foarte dur cu Ioana. Mi-am dorit să fie perfectă în toate și să-și depășească potențialul. Și mi-am dat seama târziu că oamenii trebuie lăsați pe drumul lor. A încercat două facultăți – psihologie și business – și nici una nu i s-a potrivit. Și-a descoperit mulțumită Cristinei Belciu talentul pentru design. Face facultatea la Milano, a primit și bursă. Ioana își iubește foarte mult mama, dar ea e lipită de mine”.

De ce bateți femeile?

„Nu bat femeile. Recunosc, copilului, i-am mai dat câte o palmă la fund. În noaptea incidentului acela cu fiica mea, am ținut-o de păr să nu fugă. Mulți părinți trec prin momente de acest gen, nu te mai înțelegi cu ei când sunt adolescenți. Dar trebuie să fii alături de copil indiferent dacă-ți strică imaginea sau nu”, a mai spus fostul politician.

Citește și Cristian Boureanu aruncă bomba! Încă vorbește cu Sebastian Vlădescu, bărbatul care l-a despărțit de fosta soție. „I-am mulțumit. Mi-a făcut un mare bine”

Citește și Cristian Boureanu, mărturisire șocantă la opt ani de la divorțul de Valentina Pelinel: „Eram pe plajă și i-am spus: ăsta vrea să te… Ea a ales”