Cristian Pîrvulescu despre situaţia actuală de la Suceava: „Soldaţi care îşi dau demisia din armată în plin război!”

Cristian Pîrvulescu, politolog și un comentator al vieții sociale și politice, a declarat că fără medici, asistente sau personal medical va fi greu să se depășească această situație, în contextul în care mai mulți medici au demisionat în lanț pentru că se tem să trateze pacienți cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
31 mart. 2020, 12:58
Cristian Pîrvulescu despre situaţia actuală de la Suceava: „Soldaţi care îşi dau demisia din armată în plin război!”

Cristian Pîrvulescu a spus că situația de la Suceava dovedește că este nevoie nu doar de o viziune a autorităților, ci și de capacitatea autorităților locale de a pune în aplicare măsurile.

„Într-un asemenea context nu cred că opinia publică privește pozitiv un astfel de gest (demisia medicilor – n.r.). Sunt țări unde s-a reglat problema.

În Franța nu se poate lua concediu în această perioadă, iar cei care se retrag din activitate o fac definitiv.

Gândiți-vă, soldați care își dau demisia din armată în plin război!

Înțelegem temerea acestor oameni în condițiile în care nu au instrumentele necesare.

Citește și: Discuţii aprinse între şeful DSP Arad şi medici pe tema coronavirus: „V-aţi ales prost meseria”, „Avem dreptul la protecţie”

E ușor să dai vina pe actualii guvernanți, dar asta e o problemă recurentă. Nu se fac minuni peste noapte, dar situația se poate restabili.

Fără medici, asistente, personal medical va fi foarte greu să se depășească acest moment, așa că trebuie să se găsească resurse pentru păstrarea lor.

Sper ca medicii și asistentele să înțeleagă urgența, iar autoritățile să înțeleagă necesitatea de a-i proteja”, a spus politologul.