Cristian Sima, ţeparul de la bursă, agent electoral pentru Iohannis

Cristian Sima, brokerul autoexilat în Islanda după ce a făcut pierduţi cca. 4 milioane de euro s-a înscris în lista susţinătorilor dubioşi ai lui Klaus Iohannis. Sima este suspectat că ar avea legături cu Mafia Italiană.

RomaniaTV.net
14 nov. 2014, 10:52
Cristian Sima, ţeparul de la bursă, agent electoral pentru Iohannis

Cristian Sima, omul cu legături dubioase atât în media din România, cât şi în lumea politică, totul prin ingineriile pe bursă pe care le-a coordonat este cel mai nou susţinător al candidatului ACL la alegerile prezidenţiale Klaus Iohannis.

Într-un articol publicat pe blogul personal, pe 6 noiembrie, Sima îşi face publică susţinerea pentru Klaus Iohannis. Printre rânduri, broker-ul divulgă interesele pe care Klaus Iohannis le are în zona Sibiu prin prietenul său şi trezorierul FDGR Werner Kuehl, „care a fost, şi cred că mai este şi astăzi, acţionar semnificativ la Sibex” spune brokerul.

Cristian Sima este fostul director al Bursei de la Sibiu. Din această poziţie îl descrie pe Iohannis ca fiind favoritul său pentru funcţia de preşedinte, ca un om serios şi ca un primar care „nu negociază”.

Sima se pare că este asociat cu unul dintre cei mai temuți mafioţi din Italia, Carmelo Gariffo. Cetăţeanul italian este nepotul lui Bernardo Provenzano, cappo în Cosa Nostra.

Mai mult decât atât, cetăţenii italieni cu care Sima este asociat în firma sa au avut de câştigat foarte mult de pe urma exproprierilor de terenuri.

Cristian Sima povesteşte în articolul de susţinere pentru Iohannis că cel care l-a pus în legătură cu primarul Sibiului a fost nimeni altul decât Cătălin Predoiu (care ocupa atunci funcţia de ministru al Justiţiei în cabinetul Boc).

„Îl voi vota pe Klaus doar pentru că acest popor trădează de sute de ani” a spus brokerul fugar Cristian Sima. Reamintim că Sima este suspectat că ar fi făcut pierduţi banii investitorilor, cca. 4 milioane de euro, motiv pentru care a şi părăsit România în octombrie 2012. Sima stă ascuns de 2 ani în Elveţia şi în Islanda.