Cristian Tudor Popescu, atac dur la adresa ÎPS Teodosie. „M-aș oferi să-l apăs eu pe cap!”

Cristian Tudor Popescu a reacţionat dur după ce ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat, după moartea unui bebeluș în urma botezului, că preoţii nu vor schimba ritualul botezului şi nu se vor lăsa intimidaţi de presiunea apărută după moartea bebeluşului de la Suceava.

04 feb. 2021, 18:33
Cristian Tudor Popescu, atac dur la adresa ÎPS Teodosie. „M-aș oferi să-l apăs eu pe cap!”
Cristian Tudor Popescu, atac la ÎPS Teodosie

Cristian Tudor Popescu a reacţionat dur după declaraţiile date de ÎPS Teodosie. Un bebeluș de șase luni din Suceava a murit după slujba de botez, în timpul căreia preotul l-a cufundat de trei ori în cristelniță.

Cristian Tudor Popescu, atac dur la adresa ÎPS Teodosie

Nu vom schimba ritualul botezului. Nu ne intimidăm„, a cuvântat ÎPS Mache Porcu de la Constanța după ce bebelușul născut prematur și cu afecțiuni congenitale a fost scufundat în cristelniță întru botez de un popă din Suceava. La autopsie, în plămânii bebelușului s-a găsit lichid, iar popa e urmărit penal pentru ucidere din culpă”, a scris Cristian Tudor Popescu.

ÎPS Teodosie consideră că scufundarea bebeluşului de la Suceava în cristelniţă s-a făcut în mod greşit: „Nu știu cine a sugerat să botezi copilul cu fața în sus. Cea mai nepotrivită poziţie”

„Ca să-și întărească spusele și să arate că nu s-a intimidat, îi propun ÎPS Mache Porcu, așa cum a organizat Învierea în reluare, să se mai boteze încă o dată, în Marea Neagră, că e la doi pași. Să fie în pielea goală, cum a fost copilul înecat, și să fie băgat în apă temeinic, după ritual, de trei ori și până la fund. Nu fac parte din Biserică, ca să pot oficia un botez, altfel m-aș oferi să-l apăs eu pe cap!”, a scris CTP pentru Republica.