Cristian Zărescu: „Nicuşor Dan făcea intervenţii la noi să încălcăm legea, să-l ajutăm pe Mitrache! Avea datorii de peste 100.000 E!”

Cristian Zărescu, reprezentantul Primăriei Sectorului 4, îl acuză pe Nicuşor Dan de minciună, specificând că acesta "făcea intervenţii", pentru a merge până la capăt cu demolarea. 

RomaniaTV.net
14 sept. 2020, 18:59

„Nicuşor Dan continuă să mintă pentru că sentinţa a fost favorabilă Primăriei Sectorului 4, am făcut ceea ce trebuia să facem să punem în aplicare şi să ducem la bun sfârşit această sentinţăl. Ulterior, domnul Mitrache a apelat din nou la ajutorul justiţiei, dar până la a doua sentinţă noi nu am dus ultimele acte pentru că, clădirea era deja demolată şi în aceste condiţii nu şi-a mai făcut obiectul. Practic noi nu ne-am mai prezentat pentru că această clădire nu mai exista. 

De astfel, Nicuşor Dan minte pentru că acea clădire are o autorizaţie din anul 1980 şi are o autorizaţie pentru 81 de metri, iar în anul 2013 s-a obţinut o exdtindere pentru o clădire provizorie pentru încă 60 de metri. Clădire aîn momentul în care a fost demoloată avea aproape 400 de metri. Deci oricum ne-am uita, Nicuşor Dan minte. Acea clădire nu avea autorizaţie. În momentul în care Nicuşor Dan făcea intervenţii la noi să nu mai punem în aplicare sentinţa, practic ne cerea să încălcăm legea, adică să-l ajutăm pe Mitrache să nu-şi mai plătească taxele şi impozitele către stat. Pentru că domnul Mitrche avea exact 100 de mii de euro datorie”, a declarat pentru România TV Cristian Zărescu. 

Citeşte şi: Cine este Mihai Mitrache, zis „Câine”, afaceristul pentru care a intervenit Nicuşor Dan. Ilegalităţi şi teroare în Orăşelul Copiilor

„Este clar că Nicuşor Dan a intervenit că nu este vorba doar de un apel, ci de cinci. Ne-a cerut să nu mergem până la capăt cu această demolare. Au fost cinci apeluri iniţiate de Nicuşor Dan, suna direct la mine. Eu nu am crezut că Nicuşor Dan poate să intervină pentru cineva care a distrus parcul, domnul Nicuşor Dan i-a luat apărarea. A apărut mereu pădurile şi parcurile şi acum ne impune să nu demolăm” , a declarat Cristi Zărescu.

„Domnu Nicuşor Dan minte, a încercat să opreacă demolarea înainte de sentinţă. A făcut aceste intervenţii cu mult timp înainte. Prima instanţă a fost câştigată de noi, nu m-am simţit ameninţat, dar au fost cinci apeluri în care ne ruga să ne oprim. Domnul Mitrache are grave probleme cu legea, este acuzat în mai multe dosare” , a continuat Cristi Zărescu.

Nicuşor Dan, candidatul PNL, USR şi PLUS la Primăria Capitalei, apare într-o înregistrare în care se aude cum își folosește influența pentru a ajuta niște oameni de afaceri să nu fie sancționați de către Primăria Sectorului 4.

Citeşte şi: DNA, despre cazul „Nicuşor Dan”: „Datele cuprinse în aceste acte de sesizare nu sunt publice”

Nicuşor Dan a reacţionat la înregistrarea în care poartă o discuţie cu un reprezentant al Primăriei Sectorului 4, încercând să intervină pentru un controversat om de afaceri. Pe înregistrare este rostit numele unui controversat om de afaceri și se pare că ar fi vorba despre Mihai Mitrache, cel care are mai multe probleme cu Primăria Sectorului 4 din cauza unei locații din „Parcul Lumea Copiilor”.

Gabriela Firea: Nicuşor Dan riscă DOSAR PENAL după ce şi-a lăsat maşina pe linia de tramvai, blocând totul

Dana Budeanu a făcut publică o înregistrare care ar putea dăuna grav candidaturii lui Nicușor Dan. Aceasta arată cum candidatul dreptei pentru funcţia de primar al Capitalei intervine pentru a împiedica luarea unor măsuri legale împotriva omului de afaceri Mihai Mitrache în relația cu Primăria Sectorului 4.

Citeşte şi: Cum se apară Nicuşor Dan după înregistrarea în care este acuzat că ar face trafic de influenţă: „Eu am fost doar mediator”

Mihai Mitrache avea o construcţie în Parcul Orășelul Copiilor, de 80 mp pe un spaţiu închiriat de la Primăria Sectorului 4. Ulterior, a construit aici un restaurant pe 250 mp, inclusiv spaţiu verde, în mod ilegal. Taxele şi impozitele neplătite de Mihai Mitrache către Primărie au ajuns la un cuantum de 400 de mii de lei, moment în care omul de afaceri a primit mai multe somaţii pentru a intra în legalitate, pe care le-a ignorat, primăria decizând să recurgă la demolarea construcţiei. Acesta este momentul în care Nicuşor Dan sună funcţionarii de la Sectorul 4 şi intervine în favoarea omului de afaceri, arătând că Mitrache este dispus „să-şi retragă plângerile penale şi postările” împotriva primăriei. Angajatul primăriei îi spune lui Nicuşor Dan în repetate rânduri că „dacă nu aţi fi garantat dvs. pentru el, nu mai aveam de ce să stăm de vorbă”. Mai mult decât atât, când funcţionarul îi spune că Mihai Mitrache se laudă că „vin cu fratele meu Nicuşor Dan!”, „vă pune Nicuşor Dan cu botul pe labe”, râde şi n-l contrazice.


loading...