Cristina Bălan, dezvăluiri emoționante despre gemenii săi. ”Copiii noștri nu știu că au sindrom Down”

Cristina Bălan este o mămică fericită și împlinită. Artista are trei copii superbi de care este tare mândră și cărora încearcă să le ofere toată dragostea și atenția sa, mai ales că doi dintre ei sunt cu nevoi speciale. Gemenii Matei și Toma în vârstă de 10 ani au fost diagnosticați cu sindrom Down, afecțiune pe care nu știu că o au.
Alina Costache
26 iul. 2023, 09:54
Cristina Bălan, dezvăluiri emoționante despre gemenii săi. ”Copiii noștri nu știu că au sindrom Down”
Cristina Bălan, dezvăluiri emoționante despre gemenii săi.

Cristina Bălan, dezvăluiri emoționante despre gemenii săi. Artista a dezvăluit că Matei și Toma fac terapie de foarte mulți ani astfel încât pentru ei aceste proceduri fac parte din rutina lor zilnică și nu le văd ca pe ceva neobișnuit.

Citește și Cristina Bălan a născut acasă, în cadă: „Prima naștere a fost traumatizantă, medicul de gardă era brutal”

Cristina Bălan, dezvăluiri emoționante despre gemenii săi

”Gemenii noștri fac terapii pe termen lung de când erau mici. Nu am avut nicio perioadă în care să nu avem măcar un tip de terapie pentru ei. Fie că este kinetoterapie, terapie ocupațională, logoterapie, hipoterapie sau escaladă, mereu au făcut ceva. Fără aceste terapii nu putem vorbi despre progres. Ei au nevoie, pe partea cognitivă și motricitate, de ajutor. Cu terapiile potrivite se dezvoltă foarte frumos, ajungând să facă aproape orice. Sunt și dornici să facă tot ce facem noi”, a declarat Cristina Bălan pentru Viva.

Cristina Bălan a subliniat că gemenii Matei și Toma nu știu că au sindrom Down pentru că nici ea și nici soțul său nu a simțit nevoia să le spună că sunt copii speciali.

”Sfatul meu este ca orice copil cu o întârziere evidentă în dezvoltare sau cu un diagnostic în acest sens să aibă parte de terapiile mai sus menționate. Poate nu toate odată, însă măcar cele esențiale: kineto, logo, ocupațională. Cele trei sunt interconectate și foarte importante pentru evoluția unui copil atipic. Dar chiar și unii copii tipici aunevoie de logoterapie sau kinetoterapie.

Copiii noștri nu știu că au sindrom Down. Nu am simțit nevoia să le spun, mai bine zis nu m-a lăsat inima să le spun că ei sunt diferiți. Diferiți în ce sens? Nu sunt ființe umane? Nu am simțit nevoia să le spun ceva. Mai ales că interacțiunile lor de până acum cu oamenii din jur nu au necesitat explicații. Nu au fost tratați diferit. Și acest lucru e minunat. Dacă va fi nevoie, le voi spune. Dar până în ziua de astăzi nu am considerat necesar acest lucru. Nu ar schimba nimic. Nici nu stiu cât ar înțelege dacă le-aș spune: „Iubiții mei, voi aveți sindrom Down. Ce ar însemna pentru ei un sindrom? S-ar simți diferit? Ar mânca și s-ar juca altfel? Nu cred. Ei știu că sunt doi băieței dragi și, uneori, năzdravani, că sunt foarte iubiți de mami și tati, mai nou și de surioara lor”, a mai spus artista.

Citește și Cristina Bălan, despre drama din viața ei: ,,Eram într-o depresie de nu mă mai mișcam din casă”

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'