Cristina Mirică, medic nutriţionist: „Problemele cu copiii mofturoşi încep pentru că…”

Cristina Mirică oferă câteva soluţii pentru mămicile care vor să îi determine pe copiii mofturoşi să mănânce preparatele sănătoase de la masă. Totodată, ea ne-a explicat ce variante pot găsi mămicile care au rămas în pană de idei în ceea ce priveşte pacheţelul cu mâncare pentru la şcoală.

RomaniaTV.net
09 nov. 2015, 12:06
Cristina Mirică, medic nutriţionist: „Problemele cu copiii mofturoşi încep pentru că…”

Pentru mămicile care au copii mofturoşi, medicul nutriţionist Cristina Mirică are câteva recomandări. Înainte de toate, copilul trebuie să stea la masă cu toată lumea, deoarece prin puterea exemplului, fiul sau fiica ta va învăţa cât de importante sunt mesele.

Citeşte şi Eşti mamă? Iată beneficii ale maternităţii asupra sănătăţii femeilor

„În primul rând, trebuie să se mănânce în familie. Un copil căruia îi pui doar lui în faţă – şi te aştepţi să mănânce – nu va mânca. În schimb, dacă vede pe toată lumea din jurul lui mâncând cu poftă un anumit lucru – chiar dacă e broccoli, să zicem – va mânca şi el cu siguranţă.

Problemele cu copiii mofturoşi încep încă de mici, pentru că îi tratăm ca pe nişte persoane din afara familiei, nu din familie. Deci ar trebui de mici, încă de când sunt capabili să mănânce la masă, cu linguriţa, să îi punem lângă noi şi ei să mănânce.

Ei sunt curioşi şi vor să încerce. Copiii îi copiază foarte mult pe părinţii lor. Sigur că, dacă tu îi tratezi diferit, ei se vor purta diferit. Masa este un lucru ce ţine de familie, care se face în familie. Ar fi ideal zilnic să se întâmple acest lucru” [copilul să stea la masă cu părinţii], a declarat Cristina Mirică, consultant nutriţionist.

Citește mai mult pe feminis.ro.