Criza de Euthyrox continuă în România. Judeţele în care stocurile sunt aproape epuizate

Este criză de Euthyrox în farmaciile din România.  FACIAS atrage atenţia că în prezent există 16 judeţe în România în care se găsesc mai puţin de 500 de comprimate. 

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 11:45
Criza de Euthyrox continuă în România. Judeţele în care stocurile sunt aproape epuizate

Potrivit datelor furnizate de Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în prezent stocurile de Euthyrox cele mai mici sunt în Mehedinţi şi Vaslui, acolo unde există mai puţin de o cutie.

În condiţiile în care necesarul unui pacient este de aproximativ 30 de comprimate lunar, stocurile în aceste judeţe abia ar ajunge pentru un singur pacient cu afecţiuni ale tiroidei.

„Situaţia actuală demonstrează că măsurile luate de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România nu au avut niciun efect, chiar dacă au fost emise două autorizaţii de import paralel, în lunile mai şi iulie. Această criză provocată de absenţa medicamentului din farmacii durează deja de câteva luni, iar autorităţile, deşi au promis o rezolvare, deocamdată nu au găsit-o”, au anunţat reprezentanţii FACIAS.

FACIAS va monitoriza în continuare evoluţia acestei situaţii, în acord cu scopul şi misiunea sa.

Citeşte şi 500.000 de români, afectaţi de lipsa Euthyrox. Preşedintele APAA: Nu e normal ca un bolnav să alerge prin toată Europa după medicamente


loading...