Criza din Siria. Şapte lucrători umanitari au fost răpiţi în nordul ţării

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat duminică faptul că şapte lucrători umanitari daţi dispăruţi în Siria au fost răpiţi de către combatanţi neidentificaţi, relatează AFP.

RomaniaTV.net
13 oct. 2013, 18:08
Criza din Siria. Şapte lucrători umanitari au fost răpiţi în nordul ţării

„Şase membri ai personalului CICR şi un membru al Semilunei Roşii siriene au fost răpiţi la Idleb, în nord-vestul Siriei”, a declarat pentru AFP Ewan Watson, un purtător de cuvânt al CICR. „Nu ştim cine i-a răpit. Era vorba despre persoane înarmate neidentificate„, a adăugat el, la sediul organizaţiei, la Geneva.

Anterior, o purtătoare de cuvânt a CICR la Beirut a anunţat dispariţia, duminică, a acestor şapte persoane, şase angajaţi CICR şi un membru al Semilunei Roşii siriene, în nordul ţării.

Această purtătoare de cuvânt, Samar El Kadi, a vorbit despre o „presupusă răpire în timp ce se întorceau de la Idleb către Damasc”.

Ea nu a oferit vreo informaţie despre circumstanţele dispraţiei celor şapte persoane. Organizaţia „încearcă să intre în contact cu echipa noastră”, a adăugat Kadi.

Televiziunea de stat siriană a anunţat, anterior, că „bande de terorişti înarmaţi au deschis focul asupra unei misiuni CICR (…) şi au răpit membri ai acesteia„.

Potrivit aceleiaşi surse, faptele au avut loc pe drumul dintre Sarmine şi Saraqib, în provincia Idleb (nord-vest).

Părţi importante din această provincie se află sub controlul grupărilor rebele, inclusiv a unor islamişti, care luptă pentru îndepărtarea de la putere a regimului lui Bashar al-Assad, într-un conflict care s-a soldat cu peste 115.000 de morţi, potrivit unui ONG.

Citeşte şi Serghei Lavrov: Occidentul nu trebuie să acuze regimul sirian fără dovezi