Criza energetică, explicată de către Victor Ciutacu: „Fiecare își servește stăpânii”

Victor Ciutacu „a descusut" retorica Ursulei von der Leyen, cu privire la „criza energetică". În opinia jurnalistului, haosul este provocat intenționat.

13 sept. 2022, 17:07
Criza energetică, explicată de către Victor Ciutacu: „Fiecare își servește stăpânii”

Miza, „crizei energetice” ar putea fi crearea unei prăpastii și mai mari între superbogați și săraci, respectiv „clasa medie”, a lăsat de înțeles Victor Ciutacu.

„Fiecare este pus de cineva, servește niște interese, își servește stăpânii, niciunul nu a câștigat vreun concurs sau olimpiadă să ajungă Comisar European. Este anti-economic.

Rostul fiecărui vânzător este să vândă cât mai mult, nu cât mai puțin, e aberant. Trebuie să producă cât mai mult și să vândă cât mai mult, nu cât mai puțin”, a declarat vedeta România TV, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

 

Mari controverse legate de criza energetică

 

Și jurnalistul Robert Turcescu a comentat pe marginea acestui subiect. Fostul politician a subliniat situația ridicolă în care se află proprietarii de mașini electrice. Li s-au promis prețuri mici, dar acum plătesc mai mult decât cei cu motoare diesel sau pe benzină.

Mai mult, pentru a efectua un plin la mașină, la tarife mai mici, trebuie să piardă o mulțime de timp la cozi uriașe.

Eu am această teorie și nimeni nu-mi poate explica cum am ajuns în această criză energetică. Gazul de la ruși s-a oprit când deja eram în criză energetică. La momentul acela, cineva, undeva, parcă a apăsat un buton și a zis: ‘Hai să îi băgăm pe ăștia în priză!’.

A fost criza energetică, după a apărut povestea cu prețul benzinei, de a ajuns de la 6 lei la 8 lei și lumea s-a liniștit că nu a ajuns la 11 lei. La gaz la fel, ne bucurăm că nu a crescut prețul de 10 ori și că l-a plafonat guvernul”, a declarat Turcescu.