CRIZA IMIGRANŢILOR. Turcia a anunţat că va continua să primească refugiaţi

CRIZA IMIGRANŢILOR. Turcia va continua să-i primească pe toți refugiații care ajung pe teritoriul ei, a declarat joi premierul turc Ahmet Davutoglu, informează agenția de presă TASS, potrivit Agerpres. 

03 sept. 2015, 16:17
CRIZA IMIGRANŢILOR. Turcia a anunţat că va continua să primească refugiaţi

‘Turcia, așa cum și-a ținut ușile deschise în fața sirienilor, irakienilor, arabilor, kurzilor, suniților, șiiților, musulmanilor și creștinilor, așa și va continua să le țină’, se menționează într-o declarație semnată de șeful executivului turc.

‘ONU a recunoscut eforturile țării noastre, care a primit cel mai mare număr de refugiați. Am oferit adăpost unui număr de peste 2 milioane de oameni care căutau un loc liniștit unde să se refugieze, după ce s-au pomenit sub presiune în Siria și Irak’, a subliniat Davutoglu.

În legătură cu faptul că 12 refugiați au murit recent lângă coastele turce, el a îndemnat țările din Uniunea Europeană să ‘acționeze după cum le dictează conștiința’, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Viktor Orban: Afluxul de imigranţi ameninţă identitatea creştină a Europei

‘Liderii europeni trebuie să vadă adevărul și acesta este că respectiva problemă a încetat să mai fie una de drept, politică, o problemă de echilibru internațional. Acum aceasta este o problemă ce ține de conștiința umanității și de viitorul său. Dacă istoria va pune această povară doar pe umerii noștri, noi o vom duce. Însă, acest lucru nu va schimba în niciun fel faptul că alte state, în primul rând din Europa, nu au făcut ceea ce a fost în puterea lor’, a atenționat premierul turc.

Anterior, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a criticat poziția țărilor europene față de refugiații din Orientul Mijlociu. ‘Țările occidentale nu au arătat interes față de problema terorismului mondial, care s-a întins la frontierele noastre sudice, în Siria, în Irak și în alte țări. Sunt nevoit să constat cu tristețe acest lucru. Țările europene, care au transformat Marea Mediterană într-un cimitir pentru refugiați, sunt responsabile de moartea fiecărui refugiat’, a spus Erdogan.